Elektronikus Vaku Információk

Eredeti szerző Toomas Tamm – http://photo.toomastamm.eu/flash-faq

1. Terminológia

Ebben a dokumentumban a kifejezés flash kizárólag rövidítés egy rövid villanás. A szavak flash egység használatosak a készülék képes kibocsátani egy flash. A mindennapi beszédben, vakuk nagyon gyakran nevezik, csak villog. Egyes gyártók a kifejezést használni speedlite vagy speedlight jelölésére egy vakut.

Feltételezhető, a legtöbb dokumentum, amely a vaku egy külön eszköz, amely csatlakozik a kamerát (jellemzően egy SLR). A legtöbb kamera szintén van egy beépített vaku, amely működik az azonos elvek. Az elektronika általában több integrált kamera, valamint egyes közlekedési módok (például a teljes erejét) lehet, hogy nem érhetők el, vagy legalább igényel némi erőfeszítést.

2. Hogyan elektronikus vakuk munka?

2.1. Általános, hogy minden vakuk

Elektromos energiát akkumulátor (vagy más forrásokból, például a háztartási jelenlegi) alakítja, nagy feszültség (300 volt vagy több), valamint a használt díj egy kondenzátor. Az átalakító néha tesz egy magas hang, amit hallunk, ha a készülék töltés. A kondenzátor véglegesen csatlakozik két elektróda egy üveg cső (“körte”) tele xenon gáz. Ebben a szakaszban, a gáz, nem vezeti az elektromosságot, nem bocsát ki fényt.

Egy másik, kisebb, kondenzátor fel van töltve, ugyanabban az időben, mint a nagy. Amikor a vaku kell a tűz, ez a kis kondenzátor lemerült keresztül egy transzformátor, amely létrehoz egy impulzus nagyon magas feszültség (több ezer volt). Ez a feszültség az alkalmazott harmadik elektróda a xenon cső. A nagyfeszültségű impulzus hatására a gáz, hogy ionize. Ionizációs teszi a gáz vezető, valamint a nagy kondenzátor elkezd mentesítés keresztül a xenon gáz. Ragyogó fény által kibocsátott, a xenon gáz során ez a folyamat. Mivel az ellenállás a gáz nagyon alacsony ebben a szakaszban, a mentesítés gyors, a jelenlegi következő exponenciális görbe. Körülbelül 1/1000 – 1/200 másodperc múlva a kondenzátor lényegében üres, a feszültség csökkent olyan alacsony, hogy a xenon megáll, hogy vezeti az elektromosságot, a fény impulzus meghal. Ezen a ponton a folyamat indult az elején.

Ez az üzemmód gyakran az úgynevezett “teljes hatalom” vagy a “kézi vaku”, elméletben lehet elérni, bármilyen flash egység (kivéve, ha a ‘okos’ electronics a vaku megadni).

2.2. A Flash egységek szabályozható teljesítmény

Annak érdekében, hogy korlátozza a kibocsátott fény által a vaku, a mentesítés kell rövidre, mielőtt a főnök elérhető a kondenzátor tette az utat a xenon. A legtöbb vakuk előállított ma, egy félvezető eszköz (leggyakrabban valamilyen tirisztoros) kerül a mentesítés utat, amely kikapcsolja a kisülés, ha szükséges. Ez azt is jelenti, hogy minden energia, ami maradt a kondenzátor tartósított használható a következő impulzus. 

A jel, hogy kapcsolja ki a vakut jöhet különböző forrásokból. Néhány flash egységek kapcsolók vagy a menü beállításokat, amelyek korlátozzák a hatalom, hogy 1/2, 1/4, 1/8, stb. a maximális. Ezekben az esetekben egy egyszerű időzítés áramkör lehet kapcsolni a vakut. Néhány (jellemzően idősebb) egységek egy fotó sejt az első oldalon. A visszaverődő fény a téma vissza a cellába kell mérni, amikor a kapott expozíciós ítélik meg, hogy elegendő, a vaku ki van kapcsolva. Vakuk beépített kamera (valamint néhány speciális önálló egység) használhatják távolság információk a fényképezőgép fókuszáló rendszer kiszámításához szükséges időtartama flash.

A TTL (Through The (camera) Lens) rendszerek, a fotó cella helyezkedik el a kamera, (általában) intézkedések fény verődik vissza a képalkotó szenzor (film idősebb kamerák) expozíció során. Újra, amikor elég fény van bejegyezve, egy jelet küld a fényképezőgép a vaku kikapcsolása a mentesítést.

Sok modern rendszerek használata egy alacsony teljesítményű elő-vaku világítja meg a jelenet előtt, hogy a sugárterhelés mérésére, a visszavert fény segítségével a kamera elsődleges fény-mérés érzékelő (amely lehet a tényleges képérzékelő bizonyos minták). Ez infprmation akkor kiszámításához használt összege, előfordulhat, hogy a flash villám szükséges.

Néhány experimenatlly mért flash kisülési görbék rendelkezésre állnak egy külön oldal.

2.3. Nagy sebességű szinkronizálás vakuk

Bizonyos alkalmazások esetében (lásd alább), fontos, hogy a tárgy lenne megvilágított hosszabb ideig, mint a tipikus időtartama a flash 1/1000 másodperc. Az egyik módja ennek az, hogy szállít egy gyors sorozat flash impulzusok. Ez megtörtént többször fordult a jelenlegi le az időzítő áramkör, aztán kezdődik a következő impulzus egy kicsit (pl. 1/5000 mp) később. Mivel a töltő áramkör nem rendelkezik az ideje, hogy újra töltse a kondenzátor alatt ezek a 1/5000 mp, a teljes rendelkezésre álló energia a kondenzátor között oszlik meg több villog, csökkenti az átlagos fényerő a flash.

Más típusú modern elektronikai csökkentheti a flash jelenlegi alacsonyabb egyensúlyi szinten biztosítani lényegében ugyanazt az eredményt.

3. Útmutató számok

3.1. Meghatározás

Minél távolabb van a tárgy található a vaku, több energia szükséges ahhoz, hogy kellő megvilágítás megfelelő expozíció. Ha a hatalom vagy a flash marad állandó, szükséges, hogy nyissa ki a kamera rekesz, mint a távolság a vaku, illetve a tárgy emelkedett. A távolság, a rekesznyílás értéket a megfelelő expozíció kapcsolódik ez a képlet:

tárgy távolság * f-stop érték = állandó = GN

Ez az állandó hívják a kulcsszám (GN (Guide Number) rövid). Mivel f-stop érték nincs egység csatlakoztatva, a guide számok mértékegységben kifejezett hossza (méter az USA-ban méter legtöbb máshol). Útmutató a számok csak akkor érvényes, az adott érzékenység (ISO érték) a szenzor, vagy a film, jellemzően fejezik ki, ISO 100.

Annak érdekében, hogy dupla a kulcsszám, négyszer több energiát kell tárolni a kondenzátor. Ez teszi gyakorlati korlátai útmutató számok, mivel a méret, súly, költség, a kondenzátor növeli, mint a kapacitása nőtt. A gyakorlatban a legtöbb flash egységek beépített SLR fényképezőgép korlátozott kb 15m/45ft vagy még kevesebb, amíg le-kamera egység jellemzően a 24-50m/80-150ft tartomány, néhány pro modellek valamivel magasabb. Stúdió vakuk, ami hajtott AC pedig nem kell tartani körül, lehet, hogy sokkal magasabb útmutató számok. Modern, kompakt kamerák általában nagyon alacsony (10m/30ft) útmutató számok. A méret a kamera korlátozza a méret a kondenzátor, az utóbbi viszont helyezi korlátozza az útmutató számok.

3.2. Zoom vakuk

A vaku termel egy kúp fény, amely világít, a látómező a lencse. Nincs értelme világítás részei a helyszínre, ami nem készített a film. Minden egyes lencse, egy bizonyos szögből nézve, a kézikönyvek, a vakuk általában beszélve, hogy a legrövidebb fókusztávolság (legszélesebb látószögű) lencse, amely felhasználható az adott flash egység.

Lencse hosszabb fókusztávolságú volna szűkebb látómező. Amikor az ilyen objektívek, sok vaku teljesítmény vész kárba, hogy megvilágítsa területeken a jelenet, amely kívül esik a látómező a lencse. Ha ez a fény energiát használnak fel, hogy megvilágítsa a tényleges képet a területen, a kulcsszám lehet fokozott használata nélkül egy nagyobb kondenzátor.

Néhány vakuk megvan a képessége, hogy közvetlen a hatalom a flash egy szűkebb szög, ha szükséges. Ezek az egységek ismert zoom villog (zoom vakuk lenne megfelelő ez a dokumentum, de én még soha nem láttam ilyen kifejezés). Ha nagyított “a” hosszabb gyújtótávolság esetén, a kulcsszám nőtt. Ha nagyított “ki” rövidebb gyújtótávolság esetén, az útmutató száma csökken. A gyártók gyakran állam csak a maximális kulcsszám (tele) helyzetbe a termékleírások. A korrekt összehasonlítás a nem-zoom egység, a lefedettség szög a nem-zoom (általában megfelelő 28mm vagy 35 mm lencse) ismerni kell, a GN a zoom vaku a gyújtótávolság kell használni az összehasonlítás.

3.3. Hatótávolság

Egy adott vaku, lencse, érzékelő (film) érzékenység, van egy határ, az egység-hogy-figyelemmel a távolság, amely lehet elegendő megvilágítás, hogy készítsen a megfelelő expozíció. Ez a korlátozás megfelel a vaku működési teljes erővel, az objektív apertúra tárva-nyitva. Például, a pont es  kamera lencséje is van egy maximális rekesz f/4.0, valamint a készülék útmutató száma 12 méter, ami azt jelenti, hogy a dolgozó távolság korlátozódik 12/4 = 3 méter (10ft) ISO 100 film.

Ezeket a dolgokat tovább bonyolítja, ha a zoom lencse, zoom villog használatban vannak. Például, egy 28-80mm SLR-zoom objektív volna f/3.5 maximális rekesznyílás a széles végét, f/4.5 rekesz a hosszú végén. A zoom vaku volna GN 15m a 28mm, GN 24m a 80mm. Most a legnagyobb üzemi távolságok vált 15/3.5=4.3m széles végét, 24/4.5=5.3m a tele végén. A legrosszabb helyzetekben, a legnagyobb távolság nem növeli a gyújtótávolság – egy eredmény gyakran figyelmen kívül hagyják, amikor értékelő vaku gomb kombinációk.

Lehet, hogy meglepő, hogy gyakran nem is a legkisebb munkatávolság meghatározott vaku kézikönyvek. Ez a sebesség az elektronika, a flash egység: a legkisebb dolgozik távolságok a flash időtartama nagyon rövid, váltás a vaku ki kellő pontossággal lehetetlenné válik. Egyéb tényezők, amelyek korlátozzák dolgozik távolságra vannak határai, az érzékenységet, a fénymérő a vaku, vagy a kamera, valamint a parallaxis problémák, amikor az alsó határ a fény kúp kerül a látómező a lencse a rövidebb távolságok. Semleges (szürke) szűrők több, mint a flash fej lehet használni, hogy tovább csökkentsék a legkisebb munkatávolság, de csak dönthető a flash (gyakran nehéz, vagy lehetetlen) gondoskodik a parallaxis problémák.

3.4. Hogyan újra kiszámítja az Útmutató Számos (Guide Number) más helyzetekben?

Megduplázódott a szenzor érzékenység (film sebesség) növeli az útmutató számos tényezővel négyzetgyök kettő (hozzávetőlegesen 1.4) . Az ISO 400, a ISO 1600 érzékenység, az útmutató a szám megduplázódott. Az ISO 400, ISO 100, az útmutató a szám a felére csökkent.

Mindig legyen óvatos, hogy az egység hossza: méter vagy láb. A célból, hogy ezek a számítások, 1ft=0.3m, az nem elég jó. Útmutató a számok a láb általában a 30-50 tartomány beépített vakuk között 50, 150, esetleg több, önálló egységek. Útmutató számok méter jellemzően az alábbi 15 a beépített modulok, 15-50 a stand-alones. Mint látható, van egy kis (ha van) átfedés belül egy osztályba. Mindig ellenőrizze, egy megbízható forrás, amikor kétséges.

Útmutató a számok a zoom villog általában növelni 1.3 a 1.4 alkalommal, amikor a gyújtótávolság megduplázódik. Ha a gyártó megállapítja, hogy a zoom vaku van GN, 35m a 100mm, akkor a 28mm lesz nagyjából a fele, vagy 17m. Hogyan? 100mm, 28mm vonatkoznak, nagyjából, mint a 4 es 1, tehát két művelet, megduplázva keresztül a tartományban. Ha mindegyik osztja a GN által 1.4, összesen csökkenés 1.4*1.4=2 (csak nagyon hozzávetőleges számítások).

3.5. Bízhatok benne az Útmutató a Számok által a gyártók?

Sajnos, a rövid válasz az, hogy “nem”. Különböző technikákat alkalmaznak, hogy megmutassa, magasabb Útmutató a Számok, mint lenne által mért független tesztelés. Itt egy rövid lista a trükköket, amelyeket Rui Pedro Mendes Salgueiro:

  • Idézet a GN hosszabb zoom beállítás (lásd a zoom vaku egység felett);
  • Adja meg a GN magasabb érzékenység, mint az ISO 100. Ez ad egy 1.4 faktor előnye, minden megduplázódott az ISO érték;
  • A GN számlák tükrözi a falak a szobában. A tényező lehet akár egy megálló. Tehát, ha egy szobában a fekete falak vagy a felvétel kívül, a GN kal csökken 1.4;
  • A lefedettség nem is. Néhány villog egy hot spot-ban, a középső mezőt, hogy “javítja” a GN;
  • Hagyja, hogy a kondenzátor továbbra is, hogy töltés után a ready fény világít. Ez ad rövid újrahasznosítani alkalommal, magas GN de nem egyszerre.

Még azután is, hogy figyelembe azokat a tényezőket, valamiért a független magazinok, weboldalak, néha intézkedés az alacsonyabb érték, mint a gyártók. Keresés a független tesztek, ha azt szeretnénk, hogy a valós képet. Ha van egy esélyt, hogy teszt fotók, flash kíván vásárolni, ellenőrizze a GN, a forgatás, pl. egy szürke falon kívül, éjjel, fix ISO értékek, a különböző kamera-falig távolságok.

4. Szinkronizációs sebesség

4.1. Általános

Két típusú redőnyök a közös használat a mai’ kamerák. Levél redőnyök általában a point-and-shoot kamerák. Ezek helyezkedik el, vagy annak közelében, a lencse, nincs komoly interferencia problémák a flash. Ezek a redőnyök nem lesz itt tárgyalt.

Központi-gép redőnyök használják a legtöbb SLR (Single-Lens Reflex) kamerák. Ők közelében található a film, majd csúsztassa két függöny át a keret. Amikor az expozíciós idő viszonylag hosszú, az első függöny van ideje, hogy teljesen eltávolítani magát a keret előtt a második függöny kezdődik, hogy a fedezze fel a más szélén. Amikor az expozíciós idő rövid, mind a függöny mozog ugyanabban az időben, a teljes keret nem teljesen feltárt bármely adott időpontban. Lehet gondolni, hogy ez egy rés között a függönyt, hogy az utat, át a keret.

Emellett sok modern kamerák használja az elektronikus zárszerkezet, amely nem egy mechanikus szerkezet. Ehelyett az elektromos jeleket/a-érzékelő vagy manipulált, oly módon, hogy egy rövid időtartama olvasni a kép érhető el. Ez gyakran együtt egy mechanikus retesz, vagy írja be, hogy fedezze az érzékelő előtt vagy után (vagy mindkettő) a kitettség.
Mint fentebb, a flash is van egy nagyon rövid időtartamú (1/1000 másodperc vagy kevesebb). A megfelelő expozíció, a zársebesség nem blokkolja a keret egyetlen része abban a pillanatban, hogy a vaku villan. Egyébként része a keret nem fogja “látni” a flash, nem lesz kitéve. Ezért a flash kell használni, a zársebesség, amely elég hosszú ahhoz, hogy tartalmaz egy pillanat, amikor az egész keret fedetlen. A legnagyobb sebesség, amivel ez lehetséges, az úgynevezett felső vagy legmagasabb szinkronizációs sebesség a kamera. A vaku lehetséges ezzel a exponálási idő, valamint minden hosszabb is.

4.2. Nagy sebességű szinkronizálás

Bizonyos alkalmazások (például a nappali derítő vaku) használata szükséges gyorsabb záridő, mint a legmagasabb szinkronizációs sebesség áll rendelkezésre. Sok vakuk, semmit nem lehet itt csinálni. Néhány újabb flash egységek, azonban ajánlata egy nagy sebességű szinkronizálás üzemmód, amely működik kibocsátásával egy gyors sorozat rövid flash impulzusok (lásd 1.3 a fenti technikai részletekért). Mint a vágott között a kioldó függöny mozog a keret, ezek a rövid impulzusok világítja meg a helyszínt egy gyors sorozat, végül ami kiteszik a teljes keret.

A flash egység osztja el a fényt, az energiát, hogy az egész jelenet minden esetben. A normál (alacsony sebességű) a szinkronizálás, a fény, amely a helyszínen gyűjtött a lencse, a rendelkezésre ki a film. A nagy sebességű módban része a keret blokkolja az exponáló egy adott pillanatban, tehát része a flash energia megy veszendőbe. Ennek következtében a flash egységek alsó vezető számok nagy sebességű mód, mint a normál módban.

Használata elektronikus redőnyök megnyitja a másik lehetőség a nagy sebességű szinkronizálás. Sok modern Tükörreflexes használja ezt a módszert, hogy szinkronizálni a 1/500 másodperc, vagy magasabb a normál egyetlen impulzus flash, amely megkövetelné, hogy nagyon drága fokális síkban redőnyök egyébként.

4.3. Második redőny szinkronizálási

Ha valaki használ, hosszú expozíció, hogy elmosódott a mozgás a mozgó téma, néha szép, hogy adjunk egy flash képet a tárgy a helyszínen, hogy hozzon létre egy jobb illúzió a mozgás. A szabvány építése redőnyök, a flash általában rúgva, amint az exponáló lesz teljesen nyitott. Ez azt eredményezi, csúnya kép, ahol a mozgási pályák előre a flash kép. Szebb eredményeket, ezért jó, hogy szinkronizálja a flash előtt a kioldó hamarosan bezár. Aztán a mozgalom homályos a téma mögött van, amely egy jobb vizuális támpontot, hogy a mozgás.

Míg a technológia, hogy elérjék ezt a nagyon egyszerű, támogatást igényel a fényképezőgépet, abban az esetben az egyes gyártók, keresztül valósul meg saját közötti kommunikáció a vakut a fényképezőgép, ezért elérhető, csak a kiválasztott vakuk.

4.4. X M szinkronizálási

A késedelem között közeledik a szinkronizáló áramkör, kezdve a flash rendkívül kicsi, lehet figyelmen kívül hagyni a legtöbb alkalmazáshoz. Míg néhány évtizeddel ezelőtt létezett egy másik fajta flash egységek, az úgynevezett “flash izzók” vagy “flash kockák”, amely egy kémiai reakció (égés), hogy létrehoz a fény. Ezek az egységek szükséges egy másodperc töredéke alatt a korai figyelmeztető, hogy a vegyi anyagok lenne égő teljes sebesség, mire a zár kinyílik teljes mértékben. Ennek oka, hogy az idősebb kamerák speciális szinkronizálási folyamat, ami bezárja a kapcsolatok nagyon enyhén, mielőtt a zár kinyílik, így ideje, hogy a flash kocka gyullad. Ilyen művelet neve “M” szinkronizálást. A rendszeres időzítés az elektronikus vakut az úgynevezett “X” a szinkronizálás. Míg az “M” vált szinte kihalt, az a kifejezés, hogy “X szinkronizálás” még mindig széles körben használják, melyek a szokásos nem-előzetes figyelmeztetés művelet.

5. Kommunikációs között a vaku a kamera

Bármely önálló (azaz nem beépített) vaku kap legalább a szinkronizációs impulzus a kamera. A régi időkben, még ma is a stúdióban helyzetekben, a szabványos csatlakozó, úgynevezett “PC csatlakozó” használták. ((Ennek semmi köze a Személyi Számítógépek (Personal Computer) – az a kifejezés, hogy megelőzi a személyes, de talán az összes, számítógépek). PC csatlakozók egyre ritkábbak a mai kamerák

A most-standard módja az, hogy egy “meleg cipő” mindkét szerelje fel a vakut a fényképezőgép, pedig információkat közöljön majd. Egyes gyártók (Minolta, Olympus sorozat) használja a saját építkezés, ami nem lesz itt tárgyalt. A többi cipő bele legalább egy partnert, amelyet a szálloda a cipő. Amikor a kamera meg akarja kiváltani a flash, ez a kapcsolat van folyamatban, a fém részeket a cipő is. A vaku kell alkalmazni feszültség (lásd a “trigger feszültség”, alul) között a cipő magát, és ezt a kapcsolatot, majd indítsa el a mentesítés, amikor ezek a kapcsolatok kapcsolódnak össze a fényképezőgép.

Amellett, hogy sok modern, meleg cipő bele a további kapcsolatok kommunikáció információkat, például a flash kész, f-stop, TTL fénymérési, zoom pozíció, stb. A pozíció funkció, ezek a kapcsolatok eltérő gyártótól, a protokoll titokban egyes esetekben. Harmadik féltől származó visszafejteni ezeket a protokollokat, ami ahhoz vezethet, hogy az összeférhetetlenség.

Flash egység, amely több, mint a központi kapcsolattartó a meleg cipőre van szükség, amelyeket egy adott márkához, majd az úgynevezett dedikált flash. A legtöbb gyártó, hogy elkötelezett vakuk, hogy a munka saját kamera szervek. Harmadik féltől származó, hogy vagy külön (al)modellek különböző fényképezőgép márka, vagy a termék dedikált modulokat, amelyeket ki lehet cserélni, amikor a vakut használja a különböző márkájú fényképezőgép.
Az általános, bármilyen flash egység egy szexi cipő kell, használható bármely kamera egy szexi cipő (de lásd a “kiváltó feszültség a”, alul). Azonban, ha vannak további kapcsolatok, mind a vaku a kamera, jobb, ha elkerüljük a nem dedikált kombinációk. További (nem központi) kapcsolatok csak az egyik oldalon (fényképezőgép vagy flash egység) általában nem befolyásolja a működését. Azonban a flash egység működik, a teljes hatalom ezekben az esetekben.

6. Mit nézz meg, ha vásárol egy flash egység?

6.1. Általános

Ha a pénzt, egy dedikált flash egységet a gyártó a kamera általában a legjobb megoldás. Nem lesznek kompatibilitási problémák, a különböző speciális funkciók (nagyítás, expozíció-kompenzáció, nagy sebességű, a második függöny, a szinkronizálás, a különleges fénymérési mód) elérhető a szervezet és/vagy a flash egység lesz használható, illetve az elvárt módon működnek.

Ha a költségvetés korlátozott, lehet, hogy nézd meg a kínálatát a harmadik fél gyártók, mint a Metz, Vivitar, Sunpak mások. Lehet, hogy kompatibilitási problémák lépnek fel, néhány vagy az összes speciális funkciók állnak rendelkezésre az eredeti egység lehet, hogy hiányzik. Néhány magasabb szintű ajánlatok ezek a vállalatok is nagyobb útmutató számok vagy érdekes kiegészítők, amelyek nem ajánlott a fényképezőgép gyártó.

Minden esetben hasznos, hogy ugrál, forgatható fej a vakut. Ez azt jelenti, hogy a fény lehet visszapattant a mennyezetre vagy a falra, ha szükséges. Néhány szobához csak ugrál (a fej lehet fordult felfelé), de nem forgatható (bal, jobb). Ez korlátozhatja a bounce-flash képek a fekvő tájolást.

6.2. Kiváltó feszültség

Még néhány primitív vakuk alkalmazni egy nagyon magas feszültség (200-300 v) között, a meleg cipő bázis, valamint a központi kapcsolattartó. Ezek a feszültség károsíthatja az érzékeny elektronikai modern elektronikus kamerákat. A kiváltó feszültség, ahogy nevezik, az újabb egységek alacsonyabb, általában kevesebb, mint 10 voltot. Ha ön szerzés egy idősebb (használt!) vagy más primitív modell, nem lenne jobb az elővigyázatosság, hogy az intézkedés a ravaszt feszültség, mielőtt használja a készüléket. Mivel a feszültség nagyon magas lehet, a megfelelő óvintézkedéseket kell tenni – kérjük, olvassa el a flash hibaelhárítási útmutató előtt. Lehet, hogy öld meg magad, különben!

7. Egyéb

7.1. Mi A-TTL, E-TTL?

Ezek az eltérések a TTL vaku által kifejlesztett Canon. Rendelkezésre állnak a Canon fényképezőgép szervek, valamint dedikált vakuk. A különbségek az alábbiakban foglalhatók össze:

TTL intézkedések fény visszaverődik a film sík alatt vaku expozíció. Ha elég a fény elérte a film a megfelelő expozíció, a flash pulzus rövidre. Ezt a módszert használták a film-alapú kamerák, de nincs jelen a Canon DSLR.

A-TTL használ elő-vaku, valamint a fényérzékelő a flash egység értékelése, a megfelelő megvilágítás szükséges. Ez az információ akkor kombinálva a fényképezőgép beállításai, hogy készítsen egy állítólag több egyenletes megvilágítás a jelenetet, majd kiegyensúlyozó meglévő fény villog. Ez is egy elavult mód, amellyel a film korszak.

E-TTL (valamint az újabb változatok, sich, mint az E-TTL II.) is használ egy elő-vaku, de a fényképezőgép normál (multi-szegmens) mérő segítségével értékeli az eredményeket, majd válassz egy megfelelő rekeszértéket, mérleg előtérben a háttér. Ez a legújabb technológia áll rendelkezésre a modern DSLR szervek, valamint kompatibilis vakuk. Ezek az egységek általában a leveleket, az “EX” a neve. Hasonló technológia (bevonásával elő-vaku) is használják, sok kompakt kamerák tette mind a Canon, illetve más gyártók.

7.2. Hogyan működik a Nikon 3D-rendszer működik?

Mivel a fényképezőgép fókuszál, a lencsék kompatibilis a D rendszer biztosítja kamera-hogy-figyelemmel a távolság, hogy a fényképezőgépet. Ezt az információt kombinálva fény végzett mérések előre villog után a fényképezőgép tükör költözött fel, de mielőtt a zár kinyílik. Az ilyen forrásból származó információ kombinált, hogy esetleg csökkenti a kulcsszám a flash, kiválasztani a megfelelő TTL érzékelők használata a helyszínen.

Sokan azt állítják, hogy ez a rendszer pontosabb, különösen az off-center subjets, mint a Canon, mivel a fényképezőgép-hogy-figyelemmel a távolság közvetlenül be kell építeni a számítások a flash kimeneti teljesítmény. Másrészt, a Canon E-TTL II is azt állította, hogy tartalmazza lencse-hogy-figyelemmel a távolság be a számítás, így az ítélet lehet, hogy elavult.

7.3. Mi az az “Auto Fókusz” flash egység?

Auto fókusz kamerái nagy bajban élességállítás kevés fénynél (ahol a flash jellemzően). Egyes szervek beépített világítás (fehér vagy infravörös), hogy adjunk fényt, hogy a jelenet a fókuszálás. Néhány vakuk hasonló fókuszálás támogatás lámpák beépített. Ezek általában erősebb, mint az is, elérhető a kamera szervek. Ilyen vakuk néha az úgynevezett “Auto Focus” (vagy AF) vakuk.

8. Mi más források állnak rendelkezésre?

  • Megjegyzések a hibaelhárítás, javítás, elektronikus vakuk, villogó fények, tervezési irányelvek, hasznos áramkörök, tervrajz, amelyet Samuel M. Goldwasser: http://donklipstein.com/strbfaq.htm
  • Canon EOS Barátságos Kérdéseket által Bob Atkins: http://www.bobatkins.com/photography/eosfaq/
  • Kísérletileg mért kisülési görbék a Canon 430EZ flash egység

 

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *