GAP írt oktatási anyagok és szoftvercsomagok által Peter Webb

Eredeti az http://www-users.math.umn.edu/~webb/GAPfiles/

Oktatási anyagok

Számos alkalommal tanítottam a használatát GAP részeként egy diplomás szintű csoport elmélet tanfolyam, amelyben én is magyarázza néhány algoritmusok. Én ezt Alatt 50 perc ülések tartott minden héten egy számítógépes laborban, több mint 8 hét. A formátum az, hogy az osztály minden tagja ül egy számítógép, és megjelenik egy listát a rés parancsok GAP együtt egy kis mennyiségű kommentár. Az én irányomban dolgoznak ezeken a parancsokon, és megfigyelik, mi történik. A legfontosabb pontokon megállunk, hogy megbeszéljük, mi történt. Bevezetem a szükséges háttérelméletet, ahogy szükséges.

Itt vannak a GAP leckék, amelyek bemutatják a diákok:
1 2 3 4 5 6 Coset számlálás
Leckében 2 egy Conway nevű fájlt használunk, a lesson6code pedig a lesson6code fájlt használjuk.
Lecke 6 a Stabilizátor elméletről szól.

Az osztály a házi feladatot, amelyek közül néhány kifejezetten a GAP. Itt vannak a házifeladatok 2003.

Ha ezeket a tananyagokat használja, kérjük, küldjön egy rövid feljegyzést erről a következő címre webb@math.umn.edu
Segít, ha mondhatom, hogy a munkámat felhasználták.

GAP szoftvercsomagok

Hosszú ideje fejlesztek GAP kódot a csoportok és általánosabb kategóriák képviseleteinek és kohomológiájának kezelésére.

Ha használja ezt a szoftvert, kérjük, küldjön egy rövid megjegyzést nekem webb@math.umn.edu
Mint a tananyagoknál, nekem is segít, ha mondhatom, hogy a munkámat felhasználták.

GAP csomag ‘reps’ a pozitív jellemzőkkel rendelkező csoportképviseletek kezelésére

A csomagban lévő parancsok lehetővé teszik, hogy csoportokat alkossanak és szétválasszanak, megállapítva a meghatározhatatlan összegzéseket és a submodule szerkezetet. A meataxe algoritmusait adott esetben figyelembe kell venni és használni kell, de az általános filozófia egy kicsit különbözik a meataxe-tól, és széles körben alkalmazzák a rögzített pontokon alapuló módszereket.
A kezdéshez először olvassa el a tutorial (letöltés alább). Ez megmondja, hogy a csomag mit fog tenni, és hogyan kell azt csinálni, valamint megadja a mintaszámításokat is. A csomag futtatásához töltse le a rutinok fájlját (alább), majd olvassa be a GAP munkamenet kezdetén. Szólj, ha gondjaid vannak.
Bemutató a ‘catreps’ képviseleti csomag ‘reps’.
Töltse le a csoportos megjelenítések kezelésére szolgáló ‘reps’ csomagot.

GAP csomagolás ‘catreps’ kategóriák megjelenítésének kezelésére szolgáló

Ez a csomag a kategóriák esetében azt teszi, amit a képviselőcsoportoknál tesz. Ez lehetővé teszi, hogy építeni, szét kategória ábrázolás, megtalálni a indecomposable summands, részmodult szerkezet. A kategóriák ábrázolásairól bővebben az ismertetőmben olvashat.
A kezdéshez először olvassa el a tutorial (letöltés alább). Ez megmondja, hogy a csomag mit fog tenni, és hogyan kell azt csinálni, valamint megadja a mintaszámításokat is. A csomag futtatásához töltse le a rutinok fájlját (alább), majd olvassa be a GAP munkamenet kezdetén. Szólj, ha gondjaid vannak!
Bemutató a csoport képviseleti csomag ‘reps’.
Töltse le ‘catreps’ a kategóriák megjelenítésének kezelésére.

Kategóriák idegei

Az itt bemutatott kód a kategóriák idegeinek (co)homológiáját számítja ki. Ami a csoportot illeti, mint Kategória, megkapjuk a szokásos csoport kohomológia, de az itt bemutatott rutinok nem hatékony erre. Ami a poset, mint egy kategória kap a homológia a rend komplexum. Minden egyszerű komplexumot fel lehet adni a homeomorfizmus ilyen módon. Olvassa el a bemutató előtt megy a rutinok.

Bemutató az idegek kategóriák.
Töltse le a csomagot kezelni idegek kategóriák.

Peter Webb is van egy gyors algoritmus kiszámítja a minimális felbontás a triviális modul egy p-csoport jellemző p. Jelenleg még fejlesztés alatt áll.

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *