“Hogyan Tudom Erő…?”

Eredeti forrás https://webtips.dan.info/force.html

Tanács: Értem, hogy a HTML nem lehet “kényszeríteni”, hogy bármiféle műveletet, ne próbálja megkerülni ezt a korlátozást; csak idegesíteni a felhasználók számára, hogy a webhely kevésbé hozzáférhető.

A közös “újonc” kérdésre a hírcsoport szentelt Web szerzői azok, ami úgy kezdődik, hogy “Hogyan tudom erő a felhasználó böngészőjének, hogy…”

 • nem egy “Vissza” gomb?
 • az egyik a linkeket az oldal úgy működik, mint egy “Vissza” gomb?
 • megszünteti a múlt történelem, a felhasználó böngészési, így a felhasználó nem mehet vissza az oldal?
 • mentsd meg a múlt történelem, a felhasználó böngészési, majd küldje el a helyszínen, így azt is elemezni, hogy a marketing kutatás?
 • visszaállítsa az összes meglátogatott linkek vissza, hogy a nem látogatott-link színe?
 • elnyomja a “kéz” egérmutatót, amikor a felhasználó megmozdítja az egeret a link, szóval lehet, hogy egy rejtett link?
 • kell méretezni, a 640 x 480 nem számít, mi a felhasználó monitor méretét?
 • nem görgetősávok nem számít, hogy mi a felhasználó monitor méretét?
 • telepítse az egyedi betűtípusok a felhasználó rendszer, így az oldal jelenik meg, ahogy én akarom, még akkor sem, ha a felhasználó nem már azokat a betűtípusokat?
 • figyelmen kívül hagyni a felhasználói font-size változó beállítások, ellenőrzések, valamint a betűtípusok ugyanaz a méret nem számít, hogy vannak beállítva?
 • figyelmezteti a felhasználót, hogy mentse a fájlt a lemez, amikor a felhasználó rákattint, ahelyett, hogy megjelenítése belül a böngésző?
 • azonnal futni egy EXE fájlt a helyszínen, amikor a felhasználó rákattint, ahelyett, hogy a felhasználó megkérdezése, hogy mentse a fájlt?
 • a nyomtatás a rendelésről a felhasználó a nyomtató azonnal, amikor ő belép az oldalon?
 • tekintse meg a Web-oldal csak része egy frameset, nem pedig külön-külön?
 • tekintse meg a Web oldalakat, csak külön-külön, nem része egy frameset?
 • elnyomja a “View Source” funkciót, így senki sem tudja ellopni a HTML-kód?
 • tiltsa le a “Save As” funkciót, így nem tudják ellopni az oldalak, grafika, más elemei?
 • elnyomja a “Print” gombra, így nem tudják ellopni az oldal hardcopy formában?
 • elnyomjon minden jobb gombbal kattintva, majd a másolás-beillesztés funkciót az oldalamon?
 • felbukkan egy figyelmeztető ablak, amikor a felhasználó elhagyja a webhelyet, hogy ösztönzi őt, hogy maradjon?
 • mentse a fájlokat a felhasználó letölti a könyvtárat választottam, ahelyett, hogy egy könyvtárat a felhasználó választja?
 • elnyomja a figyelmeztető párbeszédpanelen, hogy jön fel (néhány böngésző verziók, konfigurációk), ha a webhely próbál futtatni egy ActiveX vezérlőt beállítani cookie, menj közötti biztonságos, nem biztonságos oldalak, stb.?
 • kikapcsolja a JavaScript használatát a felhasználó böngészőjét (elnyomja a pop-up windows egy ingyenes Web hosting szolgáltatások hozzáadása)?
 • kapcsolja be a Javascriptet a felhasználó böngészőjét (meggyőződni arról, hogy a neato különleges hatások jelenik meg!)
 • elnyomja a kijelző, illetve a nyomtatás az URL-t, a dokumentumok, így csak remélhetjük, hogy a felhasználó hogyan kell letölteni egy adott dokumentum közvetlenül kényszeríteni őt, hogy menjen át a menü szerkezete?
 • tiltsa le a “Könyvjelző” (vagy a “Kedvencek”) funkcióval rendelkezik, így a felhasználó nem tud könyvjelző-az oldalt?
 • automatikusan a könyvjelző oldalra, amikor a felhasználó meglátogatja, hogy az első alkalommal?
 • az űrlap automatikusan nyújt be, ha a felhasználó megnyomja az ENTER?
 • az űrlap automatikusan nem nyújt be, ha a felhasználó megnyomja az ENTER?
 • elnyomja a pontozott mezőbe, hogy úgy tűnik körül kattintható képek, ha ők a kiválasztott (egyes verziók MSIE)?

…a lista végtelen. Mind a kijelző, hogy nem értik, hogy a Web működik. Kizárt, hogy a szerző tudja kényszeríteni valamit a felhasználó. Különböző HTML konstrukciók is arra utalnak, hogy bizonyos műveletek részéről a böngésző, de nem tudják kényszeríteni őket.

Igaz, hogy néhány újabb (néha nem szabványos) konstrukciók, valamint a bővítmények, különösen scripting nyelvek, mint a JavaScript, “erő” különböző böngésző viselkedés, legalábbis az a része, egy böngészőt, amely támogatja az ilyen tevékenységet. De a böngésző, hogy nem, ahol az ilyen kiegészítőket vagy letiltható a felhasználó beállításait, azt nem lehet erőltetni semmit. (Egyes böngészőkben, mint a Mozilla, Opera, hogy nagyon jó a fejlődő kifinomult beállításokat, hogy hagyd, hogy a felhasználók letiltása néhány bosszantó dolog, hogy egy site lehet próbálni, hogy, mint a pop-alatt hirdetések, miközben továbbra is lehetővé teszi a legtöbb multimédiás fejlesztéseket, hogy valóban javítani egy oldal minősége.)

Még akkor is, ha ez lehetséges volna, hogy az erő az ilyen dolgokat a felhasználó, az a kérdés, hogy “Miért akarod ezt tenni?” A nagy része a felhasználói közösség apt, hogy mérges ilyen megpróbálja manipulálni a vagy a böngészési élmény, egy bosszús felhasználó valószínűleg nem fog visszatérni a weboldalon. A felhasználók megszokták, hogy szabványos navigációs eszközök, mint a böngésző Vissza gombját, majd nem fog tetszeni, ha valahogy sikerül kikapcsolni őket. A felhasználók tetszőleges számú különböző gép platformok, képernyőfelbontások, lehet, hogy nem tudnak vagy nem akarnak kényszeríteni egy adott pixel szélességű, csak azért, hogy megfeleljen a rosszul megtervezett elrendezés, hogy nem lehet átméretezni, hogy a felhasználói beállítások. A felhasználók egy biztonsági kockázatot fut beágyazott alkalmazások, szkriptek, visszautasítja, hogy lehetővé teszik, hogy ezeket a beállításokat, ha a webhely teszi őket kötelező navigációs el fog menni.

A hiánya arra utal, hogy a force böngésző viselkedés természetesen bosszantó, hogy a fejlesztők, akik arra használják, hogy létre önálló szoftver termékek, amelynek célja egy adott platform fut, teljesen az elejétől a végéig alatt a fejlesztő irányítani, de ha fejlődik a Web, el kell veszíteni, hogy a gondolkodásmód, s tanuld meg elfogadni, a fokozottabb ellenőrzés a Web felhasználónak a böngészés élményét.

Néhány megjegyzés a Konkrét ‘Erő’ Kísérlet

Íme néhány konkrét észrevételek néhány különös dolog, hogy az emberek gyakran kívánja, hogy “erők”:

Kényszerítve új böngésző windows megnyitása, bezárása, kell méretezni, hogy egyedi méretek, hiánya a normál ellenőrzés, mint a Vissza gomb

Ha a JavaScript engedélyezve van, akkor tudja használni, hogy az ilyen dolgokat. De ezek a fajta dolgok, valószínű, hogy bosszantsa sok felhasználó, ahogy változik a normál felhasználói felület a böngésző, ha a felhasználó alacsony memória, akár baleset, vagy lefagy a rendszer. Ők is kap a felhasználó a “hurok”, ahol ugyanaz a nem kívánt felugró ablakban nyitogatja újra minden alkalommal, amikor a felhasználó bezárja, növelve a bosszúság szinten.

Eltávolítása oldalak, a “Vissza Gomb” történelem

Egy nagyon gyakori kérés, hogy lehetetlenné teszik a felhasználó számára, hogy visszatérjen egy oldalon keresztül a Vissza gombot. Néha van még egy törvényes oka az, hogy megakadályozzák a form elemek attól, hogy a benyújtott kétszer, vagy nem működik, vagy hogy megvédje a biztonsági személyes megadott információk az oldalon. Máskor csak esztelen vágy részéről egy control freak ügyfél, aki nem bírja a felhasználók kiválasztása a saját sorozat megtekintése az oldalon, vagy akár szörfözés, hogy más emberek oldalak jön vissza az eredeti helyén később. Akárhogy is, ez nem lehetséges. Még scripting nyelvek, nem tudom, hogyan kell eltávolítani oldalak a felhasználó a történelem. Ha kell, ez egy intranet vagy a kioszk, ahol te irányítod a böngésző, akkor lehet keresni egy egyedi böngésző, hogy van ilyen funkciók-ben épült.

Kényszerítve betűtípust, méretet, színt, beállítások, függetlenül attól, hogy a böngésző beállításait

Azt javasolnám, hogy betűtípus-beállítások különböző módon, beleértve a stíluslapok különböző (elavult HTML 4.0) előadói kategória, attribútumok. Egyes böngészők, ezek a beállítások az “erő” meg a kívánt beállításokat, függetlenül attól, hogy a felhasználó konfigurációja. Ez egy rossz ötlet, mert azt eredményezheti, oldalak, amelyek olvasható, hogy a felhasználók speciális igényeit. Például, azok a gyenge látás lehet nagyobb, betűtípusok, valamint a szín-vakság lehet, hogy be kell állítani a szín-kombinációk, amelyek olvasható, hogy őket, még ha furán néz ki, hogy mások. A több, a helyszínen szerzőnek, hogy próbálja meg legyőzni az ilyen dolgokat, az még a böngésző együttműködik, a kevésbé olvasható, a helyszínen lesz, hogy az ilyen felhasználók.

Kényszerítve fájlokat letölteni, fut, elindítani bizonyos alkalmazásokat, stb.

Nem teheted ezt. Az Web protokollok az volt a célja, hogy azonosítsa, keresztül MIME Tartalom Típus fejlécet, milyen tartalmat egy adatfolyam van, de nem határozza meg pontosan, mit kell vele csinálni. Ez történt jó oka van; az oldal szerző nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen rendszer a végfelhasználó, vagy a felhasználói beállítások hogyan kell kezelni a különböző típusú adatok. Néhány módján dolgozza fel az adatokat, mint automatikusan fut egy .exe fájlt, jelentenek biztonsági kockázatot, mint például a vírusok, a “trójai ló”. Ha a felhasználó egy Macintosh vagy egy Unix rendszer fut a DOS vagy Windows .EXE megvalósíthatatlan, mindegy; de ha a felhasználó töltse le a fájlt, talán képes lesz arra, hogy terjesszen be egy lemezt, majd futtassa azon a PC a folyosó végén.

Általában a felhasználók akarom, hogy saját döntéseket, mint hogy hogyan kell kezelni a különböző típusú fájlok megjelenítése őket a böngésző jelenít meg őket, keresztül egy külső segítő alkalmazás, vagy megmenteni őket, hogy a merevlemez, ahelyett, hogy a webhely erő egy bizonyos viselkedést, hogy talán nem is működik ez a bizonyos felhasználói rendszer. Így győződjön meg arról, hogy a szerver küld egy becsületes, pontos Tartalom Típus fejléc minden egyes elem küld.

Ha adatfájlok küldése a valami, ami a felhasználó kellene, hogy mentés helyett megtekintése az ő/ő böngésző, a legjobb MIME típust használja az alkalmazás/oktett-patak; ez általában, mert a “mentés” párbeszédpanel jelenik meg. Ez nem “kényszer” (a felhasználó beállíthatja a böngészőt, hogy valami más, ez a fajta adat), de a szokásos fellépés, ez pedig a legközelebbi lehet kapni, hogy “kényszerítve a böngésző, hogy mentse a fájlt.” De nem kényszeríthetjük a könyvtár vagy a fájlnév ez mentette alatt, bár a böngészők általában a nevét az utolsó része az URL, (bár ők változhat őrjítő módon, néha felszámolási fura fájlnevek ellentétben a célja).

Mindig ösztönzi a felhasználót, hogy használja a böngésző funkciók menteni egy fájlt a lemezre, például a jobb gombbal a Netscape vagy MSIE, amely munka nem számít, hogy mit MIME típust, vagy hogy a böngésző úgy van beállítva, hogy kezelni ezt a típust.

Elnyomja a figyelmeztető párbeszédpanelen

Talán nem tetszik, hogy egyes böngészők kijelző “Biztonsági Kockázat Figyelmeztetés” ha a webhely megpróbálja beállítani a cookie, dob egy kisalkalmazás vagy ActiveX vezérlőt, a biztonságos (titkosított) nonsecure oldalt, majd újra vissza, vagy egyéb tevékenység, amely egy böngésző alatt, néhány konfigurációs beállítások figyelmeztetett. Egyes szerzők nem tetszik ez annyira, hogy megkérdezzem, van-e valami módja annak, hogy az erő a letiltani az ilyen figyelmeztetések. Nos, ha a Web szerző lehet, hogy nem ez a vereség a célból, hogy ezek a figyelmeztetések a lehetséges biztonsági kockázatok? Légy reális!

“Bujkál” az oldal forráskódját

Ez talán a leggyakoribb, hogy “Hogyan tudom Erő…” kérelem a hírcsoport ezekben a napokban. Az emberek egy eltúlzott benyomást értékének a HTML-kódot, majd akarom védeni attól, hogy “lopott”. De nincs módja annak, hogy elrejtse a HTML forráskód a felhasználó. A felhasználó böngésző kell, hogy megkapja a HTML forráskód annak érdekében, hogy megjelenítse az oldalt, így nem számít, milyen fondorlatos technikák a szerző használ, hogy elfedje a kód, attól még lehet parseable a böngésző által, így nem túl nehéz bármilyen félig-intelligens felhasználói, hogy ebből valami olvasható.

Az egyik nagyszerű dolog az Web hogy “kezdőknek” sokat lehet tanulni a Web szerzői nézi a forráskód oldalt. Ez az egyik módja, tanultam az első helyen. Ezzel, meglátod, sok példa (legyen az jó vagy rossz) az Internetes szerzői technikák, amelyek segíthetnek, hogy végül termel oldalt olyan szép, mint azok a szakemberek. Az amatőr/profi, kezdő/szakértő rések sokkal kisebb a Web, mint az egyéb médiában, talán a vágy, hogy szélesíteni ezt a hiányosságot, hogy egyes “szakemberek” meg akarom találni a módját, hogy elrejtse a forráskód. De ez még mindig nem lehet.

Hasonlóképpen, kizárt, hogy abba bárki nyomtatás, könyvjelző, vagy összekapcsolása az oldalon. Ha tesz valamit a Web, a fair play. Ön jogilag még saját szerzői mindent teszel az Web (a jelen törvény van szerzői joga bármit hoz létre, még akkor is, ha nincs szerzői jogi rajta), lehet perelni valakit, aki elosztja másolatot az engedélye nélkül, de nem lehet megállítani normál Web használata a dokumentumok, amikor a Web, ami magában foglalja a más oldalakon, hogy a linkeket az oldal. Ha azt szeretné, hogy nehezebb az emberek, azt hiszem, tovább az oldalak körül, tehát bárki, aki a linkeket, hogy egy szél egy 404 Not Found hiba a következő napon, de ez zavarja a jogos felhasználók számára legalább annyira, mint bárki úgy gondolja, az “átvágták.”

Néhány ember, akik kérik, hogy elnyomja a “Forrás Megtekintése” funkció nem azért csinálod, hogy megakadályozzák a lopás a kód, hanem azért, mert azt akarják fenntartani a biztonsági valamit a kód, például egy beágyazott jelszót, vagy egyéb olyan dolog, amivel vissza lehetne élni, amelyet a “hackerek”, ha tudták. Ha ez a helyzet, meg kell teljesen újra hiszem, hogy a webhely biztonsági terv. Semmi, ami jelen van a küldött kódot a böngésző biztonságos bepillantás a felhasználók által akarja, hogy “hack” a helyén, nem is a dolgokat, amelyek összeállított egy kisalkalmazás (amely lehet decompiled a különböző segédprogramok). Meg kell mozgatni minden szempontból a helyén, amely előírja, hogy a biztonsági hogy a szerver oldalon, nem a kliens oldalon. A szerveren kell lennie, ahol a jelszavak szemben, a felhasználó státusz, történelem információ megmarad, stb. ha biztos akar lenni abban, mindez megtekinthető vagy feltörhetők a végfelhasználók.

Elnyomja a jobb-kattintással, majd a másolás-beillesztés

Ez szorosan összefügg az előzővel; sok tudatlan egyének hiszem, hogy lehet megakadályozni, hogy “ellopja” a webhely tartalmát, ha az a bosszantó szkriptek, hogy elnyomja a jobb-kattintással, majd szöveges-másolás. Nem, ez nem működik; ez triviális, hogy engedélyezi a JavaScript használatát, majd a forgatókönyvet! Jól bánt a normál felhasználók számára, aki sok értelmes dolgot lehet csinálni, kattintson a jobb gombbal, majd szöveges-másolás, mint például a nyitó linkek új lapon vagy a másolás rövid kivonatot kell használni (a fair use rendelkezés copyright) a helyszíni értékelés, valamint a kommentár.

Benyújtó, vagy nem nyújtottak be formában adja ENTER

Ez teljesen alá a böngésző irányítani, nem a helyszínen, szerző. A legtöbb böngésző nyújt be az ENTER, ha van pontosan egy szöveges beviteli mező, csak akkor nem, ha több, mint egy. Kizárt, hogy ezt felül. (A jelenléte jelölőnégyzeteket, majd a rádió gombokat, úgy tűnik, nem befolyásolja a böngésző viselkedés ezen a területen.)

Az MSIE “pontozott doboz”

Egy gyakori kérdés manapság az, hogy “Hogyan tudom letiltani a pontozott mezőbe, hogy úgy tűnik körül egy kattintható kép a Microsoft Internet Explorer, amikor a kiválasztott?” Nos, van egy “kludgy” módon használhatatlanná tenni, azáltal, hogy a JavaScript “onFocus” esemény, hogy felhívja a “blur()” függvény, hogy távolítsa el a figyelmet az aktuális objektum; de van egy csomó felhasználók, akik bosszús lesz, ha megteszed. A pöttyös doboz egy kisegítő funkció ki a Microsoft által, hogy lehetővé teszi a böngésző, hogy használják ki teljes mértékben a billentyűzet használata nélkül az egeret. Néhány felhasználó inkább szörfözni így, vagy hátrányos helyzetű, hogy egér-alapú navigációs nehéz vagy lehetetlen. Ha használja a JavaScript használatát, hogy legyőzze ezt a szolgáltatást, a felhasználók számára, akik szeretnék, vagy kell, hogy keresse meg a billentyűzet lesz kényszerítve, hogy engedélyezi a JavaScript használatát, hogy használja a webhelyet.

Terem a Szégyen

A honlap jobb nézi más helyszíneken azt mutatják, például, hogy mit nem!

MEGJEGYZÉS: A felvétel egy oldalon a “Terem a Szégyen” linkek nem lehet úgy értelmezni, mint bármilyen személyes támadás az oldalon van a teremtő, ki lehet nagyszerű ember, vagy akár egy támadás a kapcsolódó weboldal egészét, amely lehet, hogy egy forrás igazán nagy információ és/vagy szórakoztató. Inkább csak kiemelni, speciális funkciók (szándékos vagy véletlen), hogy a hivatkozott oldalak, ami problémát okozhat, hogy elkerülhető lett volna a jobb design. Ha találsz egyet a telek kapcsolódik ide, ne sértődj meg; javítja a helyszínen, így azt kell, hogy vegye le a link!

 • Ezen az honlap tett próbálta megvédeni egy szánalmas politika letiltása másol beilleszt keresztül JavaScript… 2013-ban, elhiszed?

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *