Mi az Olajcsúcs?

Eredeti az https://www.peakoil.net/about-peak-oil

Megértés Csúcs Olaj

Olaj-ben alakult a geológiai múltban alatt jól felfogott folyamatok. Tény, hogy a nagy részét a jelenlegi termelési származik, csak két korszakok, az extrém globális felmelegedés, 90 es 150 millió évvel ezelőtt, amikor az algák elszaporodtak a meleg napsütötte vizek, valamint a szerves maradványokat őrzi a pangó mélységben is átalakítható olaj kémiai reakciók. Földgáz alakult ki hasonló módon megmenteni, hogy ez volt származó növényi anyag. Ebből következik, hogy ezek a véges természeti erőforrások függvényében kimerülése, ami viszont azt jelenti, hogy a termelés minden országban vagy régióban kezdődik a kezdeti felfedezés, a végén, amikor a források kimerültek. A csúcs a termelés általában telt el, amikor körülbelül a fele a teljes sor került, amit a középpont, a kiürülés.

Olaj óta ismert, már az ókorban is, de az első kutat fúrt a 19. Század közepétől Pennsylvania-ban, valamint a partján, a Kaszpi-tenger. Az Ipari Forradalom már folyamatban volt, hogy hajtja a gőzmozdony, amely mögött a szén. De akkor az 1860-as években, egy német mérnök megtalálta a módját, hogy helyezze be az üzemanyagot közvetlenül a hengerbe, hogy kitalálta a Belső Égésű Motor, amely sokkal hatékonyabb. Először használt benzol desztillált a szén, mielőtt rátérnénk a petróleum finomított kőolaj, amely kidolgozott egy olthatatlan szomjúság. Az első autó vitt az út, 1882, az első traktor szántotta a barázda 1907. Ez az olcsó, nagy mennyiségű energia megváltozott a világ, akkor elképzelhetetlen módon, ami a gyors terjeszkedés az ipar, a közlekedés, a kereskedelem, a mezőgazdaság, amely lehetővé tette, hogy a lakosság bővíteni hat-szeres párhuzamosan. Ezek a figyelemre méltó változás volt viszont kíséri a gyors növekedés a pénzügyi tőke, a bankok kölcsön több volt a betét, bízik abban, hogy a Holnap Gazdasági Terjeszkedés volt a biztosítékot a nap Adósságát, anélkül, hogy szükségszerűen felismerve, hogy a bővítés oka elsősorban az volt, bőséges a kínálat az olcsó, elsősorban az olaj-alapú energia.

A csúcs olaj felfedezése volt, elmúlt az 1960 években, a világ kezdett a több mint találták, új mezők 1981. A különbség felfedezése, valamint a termelés nőtt, mióta. Sok országban, köztük néhány fontos gyártók, már átment a csúcs, ami arra utal, hogy a világ csúcs a termelés ma már a küszöbön áll. Hol érvényes adatok álltak rendelkezésre, a nyilvánosság, ez egy egyszerű dolog, hogy meghatározzák mind az időpont, a csúcs pedig az arány a későbbi csökken, de mint az, hogy megtaláljuk a labirintus az egymásnak ellentmondó információk, egyértelmű meghatározásokat, lax adatszolgáltatási eljárások. Röviden, a cégek jellemzően jelentés óvatosan, hogy szigorú Tőzsdei szabályok, mivel bizonyos OPEC országok eltúlzott az 1980 években, amikor a versenytárs, a kvóta alapján bejelentett fenntartja. Annak ellenére, hogy a bizonytalanságok a részletekre, ez most már nyilvánvaló, hogy a világ arcát a hajnal, a Második Felében a Kor az Olaj, amikor ez a kritikus árucikk, amely játszik egy ilyen alapvető része a modern gazdaság, a fejek, a visszaesés miatt természetes kimerülése. Egy vita dúl a pontos dátuma a csúcs, de inkább hiányzik a pont, amikor mi számít — nagyon sokat számí, a látás, a hosszú irgalmatlan hanyatlása, hogy jön a látvány, a másik oldalon. Az átmeneti csökkenése azzal fenyeget, hogy egy időben a nagy nemzetközi feszültség. Ásványolaj Ember gyakorlatilag kihalt ez a Század, a Homo sapiens arcok nagy kihívás az alkalmazkodás a veszteség. Csúcs Olaj, minden eszközzel, egy fontos téma.

 

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *