Milyen Alternatív Energiaforrások?

Eredeti az https://www.peakoil.net/renewable/alternative-energy-sources

Minden nap, energiát emelkedik, a kellékek, a fosszilis tüzelőanyagok elfogy, az állam, a bolygó vált bizonytalan. Egyre inkább meg kell nézni, alternatív energia források, hogy megfeleljen a követelményeknek, a modern életmód. Az egyes módszerek alatt, úgy jellemezték, hogy mindkét lehetséges, egy környezetbarát megoldás.

Nap energia

A nap egy hatalmas égő labdát a hidrogén -, kimenetek hatalmas mennyiségű energia minden második. Még a perc töredéke, hogy esik a Föld felszínének több, mint elég ahhoz, hogy a kínálat minden energiát. Összesen 122 PW az incidens a felszínen, hogy az 122,000,000,000 MW; egy óriási ezerszer több, mint a teljes energetikai követelményeknek. A termelt energia tiszta, napelemek alacsony karbantartási igény. Ezek ideális távoli helyeken, ahol a hálózati csatlakozási nehéz vagy drága, ha a használt helyileg is leküzdeni az energia veszteség a szállítás.

Jól hangzik, de mint mindenben, itt is vannak problémák. A legmagasabb teljesítményt lehet elérni, az Egyenlítő mentén a 1020 watt per négyzetméter. Gyorsan leesik, hogy 125W/m2 északi részén, a kontinens USA-ban. A leghatékonyabb panelek tudja alakítani 15% át ezt az energiát elektromos árammá, ami, ha csatlakozik a hálózatra, át kell alakítani, a DC a AC ami további áramkimaradás. Ha a tényező a költséget a panelek, a jelenlegi hiány a tiszta szilícium a megbízhatatlansága az időjárás napelemek kezdeni, hogy nézd kevésbé vonzó.

Szélen ergia

Láthatjuk, hogy fúj a szél, minden nap, minden elpazarolt energia, csak száll el. Becslések szerint 72TW energia szárazföldi az a gondolat, hogy áll rendelkezésre. Minden meg kell, hogy érintse néhány szélturbinák! Jelenleg kevesebb, mint 1% a Föld energia-igények által szállított a szél, jön egy puszta 59GW, Dánia, hogy a szél-barátságos termelő 23% energiaszükségletének. A termelt energia teljesen tiszta, egyben a legolcsóbb körül. A hagyományos termelés átlagosan 18 szor több energiát, mint amit elfogyaszt, az építés során. Ha összehasonlítjuk, hogy a nukleáris, körülbelül öt alkalommal. Az emberek gyakran aggódik az esztétika szélerőművek de azt gyakran elfelejtjük, hogy a föld is lehet használni, a tenyésztési, csupán 1% a tér veszik fel a szélturbinák.

Az egyik legnagyobb aggodalmak szélturbinák, különösen a nagyobb 5MW modellek, hatásuk a denevérek, madarak. A legtöbb madár lesz jó egy tanulmány szerint a Britannia királyi társadalom a madarak védelme (Britains Royal Society for the Protection of Birds – RSPB), kivéve a ragadozó madarak; Norvégiában, kilenc ki a tíz tengeri sasok öltek meg szélturbinák. A denevér egy komoly probléma is, még a gyártók a szélturbinák mélyen érintett a számok a denevérek, hogy megölte. Kutatások ez még folyamatban van.

Hidroelektromos Energia

Vízerőmű egy érdekes eset. Mint megújuló energiaforrás, messze gyerekcipőben jár, az első vízerőmű gát épült 1870-ben, Angliában. Azóta erősödött, most már rendelkezik egy megdöbbentő 20% energiát világszerte. A legnagyobb komplexum a La Grand rendszer gátak Quebec termelő 16GW a hatalom. Ez könnyen változhat kimeneti hogy megfeleljen a kereslet, csak azáltal, hogy több vagy kevesebb vizet át, s bebizonyosodott, hogy egy fenntartható technológia. Néhány aggodalmak szennyezés keletkezett, különösen a melegebb éghajlaton, mint a növényi anyag összeomlanak vezet, hogy a kiadás a metán. A Világ Bizottság Gátak kijelentette, hogy legalább 100W/m2 tárolt víz volt szükség, ha a fog termelni kevesebb a kibocsátás, mint egy normál üzem. Észak-Amerika, Kanada, ez a szám hazugság 8% körüli.

Bár lényegesen jobb, mint a hagyományos fosszilis tüzelőanyagok, ez még mindig nem a legjobb választás. Az árvíz, a meder drasztikusan megváltoztatja a helyi ökoszisztéma mind a fel lepatak, amely tovagyűrűző hatások a helyi élelmiszer-lánc. A választás-e, hogy tovább kell fejleszteni a vízerőmű a világ egy viszonylag egyszerű, szinte minden a megfelelő helyek a világon már kifejlesztettek.

Geotermikus Energia

A világ minden tájáról, hotspotok föld alatti termikus tevékenység. A geotermikus erőművek érintse meg ebbe a természetes hőforrás, hogy biztosítják az áramellátást, hogy otthonukban. Izland például termel 170MW az energia felmelegíti mintegy 85% lakások használata geotermikus energia. A legnagyobb geotermikus erőmű a világon található, 90 mérföld északra, San Francisco, amely hatékony 1GW a hatalom!

A legtöbb érv, hogy a geotermikus energia az érintett-e vagy sem, ez egy megújuló forrás, mint a végül; területeken megnyugszik, sokkal gyorsabb, ha lehallgatták a hatalom. Még az is lehet az időn évtizedben, így ez egy nagyon rövid életűek. Az Izlandi kormány kijelenti, hogy nem kellene úgy, mint megújuló ugyanúgy, ahogy vízerőmű. Ott nem olyan sok helyen, mint a szél, valamint a napenergia (ami lehet használni, a világ minden tájáról), valamint a magas költségek nem a legígéretesebb a technológiák szerepel itt.

Árapály ( Óceán ) Energia

Árapály-energia kihasználja az energia nagy mennyiségű víz mozog ki a parton. Árapály rendkívül megbízható, kiszámítható, amely hasznos az energiagazdálkodás. Árapály miatt előforduló súrlódási erők a hold (előforduló, a gravitáció miatt), valamint az energia szüntette meg ezt a 2500GW, elegendő a jelenlegi elektromos szüksége van, de nem annyira a jelenlegi használat becsült a 2000GW. Árapály-erőművek nagyon drága, lehet, hogy nem látom visszatér évek miatt magas építeni költségek. A legnagyobb üzem jelenleg is működik a Rance Folyó termelő 240MW, 1960 ban épült. Skócia épített egy hullám erőmű, hogy cserélje ki egy nagy fosszilis tüzelőanyagok elégetése állomás.

A napból érkező energia egyaránt lehet használni közvetlenül a napelemek, vagy a keletkező szél, vagy végre a hullámok. A hullám ereje hatalmas lehetséges, hogy energiát, sokkal nagyobb volt, mint az árapály, meg lehet bővíteni a különböző helyszíneken. Egyszer épített, így nem okozott szennyezés. Az a baj, épület, eszközök, amelyek mind a tartós, hatékony feláldozása nélkül egy termék, amely túl fog élni hosszú időtartamok a tengeren. Az első hullám a farm, amely három generátorok a Pelamis Hullám Energia-Átalakító le a partján, Portugália generál 2.25 MW. Ez kevesebb, mint egy modern szélturbina, hogy képes 5MW. Ismét Skócia, a világ vezetői tekintetében hullám energia, tudomány, vagy tervezi, hogy a telepítési hullám eszközök hamarosan.

Jövő

Mindezen technológiák egyes problémák közös. Az első a időszakossági, a megbízhatóság, a források. Nem mindig a szél, a nap nem mindig süt, s a hullámok nem mindig fröccsenő. Ez okozza, hogy a benne rejlő problémára, amely egy állandó tápegység, hogy a felhasználók otthon. Egy ország skála, meg tudjuk oldani ezt a használatával forgó ellátás. Ezek a hagyományos fosszilis üzemanyag növények futó alacsony kimenet, gyorsan megemelik a teljes kimeneti találkozni azonnali igényeket. Egy több környezetbarát módja ennek az, hogy használja pumpált vízerőmű. A víz tárolt mögött egy gát, amíg a csúcs igény, megjelent, de akkor szivattyúzzák vissza.

Sokkal jobb megoldás az, hogy egy elosztott rendszer több, mint egy egész kontinens, amikor egy ország termel túl sok a szivattyú, a villamos energia több, mint másnak. Ha nem fúj a szél, Texas, lehet, hogy fúj New Yorkban. A másik probléma az, hogy minden, amit teszünk, abban a pillanatban, kis méretű. Ugyanúgy, ahogy a fosszilis üzemanyagok volt az ok gombot, amikor nem használja sokat.

Megújuló forrásokból származó problémákat okozhat, amikor a tömeges telepítés. Elég szélerőművek megváltoztathatja a légi forgalomban a légkörben, ezért az időjárásért. Árapály, a szél befolyásolja áramlatok, valamint a helyi ökoszisztémák. Túl sok a napelemek megakadályozza, hogy sok eső fény, a meleg a föld, esetleg okoz hűtés (globális tompítása). A múltban, nem tudtuk, hogy a hatások a tömeg a fosszilis tüzelőanyagok használata. Nehéz pontosan megjósolni, hogy a széles körben elterjedt használata a megújuló energiaforrások hatással lenne a világ körülöttünk. Meg kell tanulni a múlt hibáiból, majd óvatosan a jövőbe.

 

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *