Történelem Klasszikus Gitár

Eredeti forrás https://www.classicalguitarmidi.com/history/guitar_history.html

AZ ŐSI KÖZEL KELET

Úgy tartják, hogy a történelem, a gitár-ben kezdődött az ókori Közel-Keleten. Itt a régészek találtak eszközök ábrázolása őket, hogy szolgált hivatkozási pont, vagy a terület viszonylag feltáratlan elején a gitár.

Között a feltárt leletek a Babilóniai, a legfontosabb volt a plakkok agyag. (1900-1800 időszámításunk előtt ). Ezek megmutatta meztelen számokat játszó hangszerek, amelyek között sok hasonlóságot mutatnak, a gitár. Alapos vizsgálata az eszköz a padon azt mutatja, hogy a test-nyak jelentősen különböző. Vissza, persze, étel; a módja attól függ, hogy a mellkas a pap zárja ki annak a lehetőségét, tál alakú. Egyértelmű, hogy a jobb kéz szorít a szálakat. A több húrok, sajnos, nem egyértelmű, de egy másik tábla, legalább két szálat állnak rendelkezésre a készüléken. Vizsgálati eszközök, gitár, amely már megjegyezte, Asszíria, Susa (egy ősi város északi részén, a PerzsaÖböl: a tőke, a Perzsa birodalom), Luristan.

EGYIPTOM, RÓMA

A korai időkben, csak az a vonós hangszerek pizzicato Egyiptomban volt a hárfa alakú íj. Később, egy eszköz, egy nyak a bund pontosan jelentett, valószínűleg a bél tekeredett a nyakára. A végén néhány jellemzők helyébe az eszköz, később, egyik előfutára lesz a gitár, de a vonós hangszerek a nyakát, mind letépte, ívelt. Egyéb változások nyomán ez az eszköz még több hasonló formában, hogy a gitár.

A dokumentum a római korból (30 korunk – 400 az era) volt fából. A gru rawhide váltotta fa, ahol az öt csoport kis lyukak az egészséges volt látható. Ez az eljárás túlélte, míg a XVI században. Intézkedés, hogy megtalálják a sírját a kopt Egyiptomban, a görbék mentén az oldal már elég mély, az alapvető formája a gitár nyilvánvaló volt. A vissza kell teljesen lapos, ahelyett, ívelt felfelé, hogy megfeleljen a soundboard, a két felület igazítva, a másikat csíkokra fa, hogy a forma oldalára a soundbox. Ezek a funkciók maradnak, amíg a nap.

KÖZÉPKORI EZ EURÓPÁBAN

Vonós hangszer, az európai megjegyzés: az első, lehet, hogy ez volt az eredete nyúlik vissza a III miután. A berendezés a kutatás a harmadik században azt mutatja, hogy annak érdekében, hogy a rezonancia doboz, kerek mécsesek egy széles nyak. Ez a fajta eszköz évek óta használnak. Leírás, valamint az intézkedések ből a karoling-dinasztia lehet tekinteni, a francia vagy a német.

Az eszköz karoling téglalap alakú, körülbelül egyenlő hosszú a nyaka, a felső, ami egy nagyobb terület, kerek, kis dugók a rögzítő a szálakat. Néhány illusztrációk, ezek a körmök úgy tűnik, hogy négy, a másik öt. A húrok a megfelelő számot, vagy pengetős két módja van: vagy egy pengető, vagy az ujjaival. Eszköz a karoling-dinasztia megtartotta a formáját, amíg a XIV században.

Ugyanakkor egy másik eszköz kezdődött, hogy létezik típusa miatt a karoling-monarchia. Ez a változás érinti a rezonancia kamara a berendezés, a lábam utat enged egy kicsit a görbék. Képviselői az új eszköz megtalálható számos katedrálisok angliában. Az ábrázolások, eszközök, az alakját, a gitáros találtak a katedrálisok spanyolország, franciaország, hogy tizennégy éves korban.

Guitarra Latina ez Guitarra Morisca

Van különbség a között, Guitarra Latina, Guitarra Morisca. Az utóbbi által javasolt, a Mórok, innen a név. A rezonancia doboz volt, ovális volt több lyuk a hang, a dec. Az arabok, átutazóban Egyiptom a módját, hogy befejezze a nagy muszlim hódítás Észak-Afrika, Spanyolország, továbbítható között a funkciók gombot, hogy ez a projekt, a hegedű-döntéshozók nyugat-Európában. Szinten az is lehetséges, hogy az elején a gitár, a spanyolok már az európai fejlődés. Bizonyos csak, hogy az arab befolyás Spanyolországban előkészítette a talajt az advent a gitár.

A Guitarra Latina, azonban az ívelt oldalú volt, azt hittem, hogy Spanyolország a más európai országokban. Ez volt az a típus, aki határozottan fejlődött ki a modern gitár.

A népszerűsége a gitár is tulajdonítható, hogy a nomád jellegét, a trubadúr. A gitár is megérkezett Spanyolországban, a Provence útján Katalónia. Egyszer ott, a gitár is lehet keresztbe Spanyolországban a kezében a trubadúr touring a spanyol. Ezek a trubadúr a középkori Európában, melynek szüntelen, utazások, bemutatók, lett dúsított zenei kultúra általános, majd adott egy nagy lendületet, hogy a terjedését a gitár a kontinensen.

ŠEŠIOLIKTIEJI KOR

A középkorban jelentős mennyiségű információt a gitár, eredete, meg kellett rajzolni a festmények, szobrok. Nehéz támaszkodás közvetett bizonyíték elkerülhetetlen.

Mivel azonban a tizenhat században megtaláljuk sokkal több közvetlen bizonyíték formájában intézkedések, meglévő fel, hogy ezekben a napokban. Gitár tizenhat éves korban vannak leírva, mint a vihuela idő Luis Milan, Rizzio gitár Franciaországból, chitarra battente a Italia.

Vihuela

Spanyolországból van egy másik eszköz: a vihuela. (Lásd fig. ábra 1-2 ). Kezdetben, a vihuela járt a kis gitár a négy vagy öt üres. Ugyanakkor a tizenhat század ( fig. 3 ) jelent meg, mint a kedvenc eszköze az arisztokrácia, a legtöbb Európában. Egy figyelemre méltó kivétel Spanyolország volt. Ebben az országban лютня felmerült a kormány. Spanyolország nem azonnal átvette az irányítást az eszköz. Ezek azonban értékelni a zenét, ami volt, ő írta, így néz ki alapok, amelyek a zene is el lehet végezni, a létesítmény. Egy férfi közeledett a legnépszerűbb gitár egy négy-két akkord. Azonban egy gitár négy húr van források nem megfelelő ahhoz, hogy a követelmények a összetett többszólamú zene. Ezen kívül, a spanyol figyelmen kívül hagyta az volt a gitár, mert azt jelenti, hogy a hétköznapi emberek. Annak érdekében, hogy megoldja ezeket a problémákat, négy gitár neveltek kapott hat dupla húrok, fejjel lefelé is, mint egy igazi gitár, kivéve a harmadik akkord, egy fordított alatt. Ez egy eszköz, amely ismertté vált, egyszerűen, mint a vihuela.

Végleges formájában, a vihuela volt egy gitár hat két csövet. Nagy típusú vihuela volt négy centivel hosszabb a modern gitár. Te nyak volt, tizenkét hang.

Az első játékos a vihuela, egy kiadvány ismert volt, Luis Milan, született 1500 éve. Az 1535, hogy megjelent a könyv Libro de Musica de Vihuela de A Intitulalo “El Maestro”. Ez talán a legfontosabb munka Dževskio.

Az utolsó ismert vihuela nyúlik vissza 1700 év utolsó szakaszában a szerzői eszköz. A hang a fém, hajlott, a két oldalon, s a hang következtetések a kör. Népszerűsége egy olyan eszköz, nyilvánvaló, hogy a sok zene, még mindig kötődik hozzá. A zene a vihuela volt írva: ez a rendszer, hogy minden egyes sor egy karakter egy vonós hangszer. A spanyol, olasz felső sor kerül, az alsó sorban, majd a francia, angol – éppen ellenkezőleg. A sorok száma azt jelzi, hogy a megáll ez a bizonyos határt. Érték megjegyzések jelölik a különböző típusú munka felett található a személyzet. Ezek hasonlóak a mai bejegyzés.

Először is, hogy a munkálatok a spanyol tablatures a vihuela voltak Luis de Milan 1535, Luis de Narvaes a 1538, Alonso de Mudarra az 1546-ban. Ez a gyűjtemény, mi a legjobb, amit dal Vatikáni. Šešioliktieji kor volt az aranykor, a spanyol zene vihuela.

A négy húr a gitár

A négy húr az egyiptomi gitár, egyszer Európában, sok fejlesztések történtek a formában. A sorok száma lesz a változó, változó, három, négy, öt sort. Azonban a négy húr a gitár ( fig.4 ) lett a legnépszerűbb, a végén a középkorban.

A XV században, a feltételek chitarra, chitarino (Olaszország), gitár (Spanyol), quitare , quinterne (Franciaország), gyterne (Anglia), hogy egy eszköz egy kör alakú körre, amely később. Csak a XVI században egy része ezeket a feltételeket a felhasznált acél tagjai számára a család a gitár. [ Tyler James, 1997]

Mind a négy oldalán volt két-szer magasabb, mint Olaszországban, kivéve Olaszországot, ahol az első sorban maradt, majd állítsa be az olasz eszköz volt a szabvány. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az általános gyakorlat az volt, hogy a készlet a legalacsonyabb arány az oktáv, míg a másik három alkalmazták unisson, az olaszok létre a két alsó természetesen a octave, egy dual rate unisson, az első sorban volt. Mindkét rendszer a leggyakrabban használt rendelkezései (G, C, E A.

Spanyolországban, úgy tűnt, hogy két alap rendszer beállítások közül négy a gitár. Az első rendelkezés volt, G, D, F #, B. Ez a rendelkezés több volt alkalmas a régi ballada a zene golpeada (strummed zene), mint a zene. A többi beállítás megegyezik a beállítás az első négy húr a modern gitár.

Az első spanyolországból, ahol komoly zene négy húr a gitár volt a dal Alonso Mudarra. Belépett négy fantasy , pavana a romanesca “Gárdame las Vacas”. A második munka lehetővé teszi, hogy a négy húr a gitár volt, Miguel de Fuenllana Orphelina Lyra. Az utolsó munka tartalmazó zene, ez a hangszer volt, Juan Carlos Arnat Guitarra Española Vandola cinco Ordenes Vandola de Quatro 1586.

Mivel ezek a spanyol tablatures tették közzé a népszerűsége a gitár nőtt Franciaországban, majd Olaszországban. Olaszországban, a zenei gyűjtemény megjelent Velencében néven “Libro de tabolatura de chitarra” Paolo Virchi. Az egyre növekvő számú kiadványok, sok híres gitarus.

Franciaországban, a hatások, a zene, a nyomtatás lett nyilvánvaló. A 1551 hogy 1555 éve Párizsban voltak, az öt könyv gitarus mark Adriano Le Roy, Robert Balard. Ez a könyv a képzelet játszik, hogy a tánc, mint például, zene, hang, gitár igazítás: a zsoltárok. Ez a dal volt a sok a mesterek. Ezt igazolja, hogy az iskola a játék a gitár volt Franciaországban, a tizenhat században.

Németországból van, hogy két név: Michael Janusch, Michel Mulich.

Bizonyára ezekben az országokban nagyon sok gitarus, névtelen marad, akinek a zene már nem a sajtó előtt, mert szinte lehetetlen volt, hogy közzé, anélkül, hogy a királyi szankció.

Az öt szálat a gitár

A középkorban, megfigyelhető volt, hogy az egymás mellett élés, három, négy, öt szálat a gitár. Tizenöt század eszköz négy, két szálat, hogy meghaladja a népszerűsége. A tizenhat század ő viszont fokozatosan pótolni az öt két szálat a gitár ( fig.5 ).

Az első bizonyíték arra, hogy egy igazi öt szálat a gitár az olasz öt évszázadon át. Az eszköz, legalább olyan nagy, mint a kortárs analóg, a hangdoboz több, mint a jelenlegi gitár. A remek design felhívja a figyelmet, hogy a tökéletes művészi munka, amely természetesen az olasz luthiers időszak.

Az öt szálat a gitár volt, hogy ismert chattra battente ( fig.6 ). A szálloda hangszigetelés, hátsó rész, ami kissé megnyílik a külső ( fig. 7 ), s nem csak lapos. Mindkét végén van egy híd a lombkorona. Volt, hogy volt a híd. A hátsó rész a kötet a doboz díszített, fehér tányér. Ezen okok miatt nagyon népszerű lett, majd később. A korai időkben chitarra először díszített. A felső korhatár, ő lett emellett kell, hogy legyen egy eszköz. A népszerűsége chattra battente megerősíti a gyakran néző ábra.

Ugyanaz a megfigyelés az íze a célba, igaz, hogy a francia gitár Rizzio . Ez díszített teknősök, elefántcsont, gyöngyház, fekete fa.

Spanyolország teljesen a munka az öt megjelent 1586. Barcelona. Írta: Juan Carlos Amat, saját rész az öt lehetőség, amely leírja egy új módja annak, hogy játszani, s több dalt ez az eszköz.

Következtetés: az öt gitár megjelent a tervezés, illetve átépítése a négy húros gitár. Tuning öt az eszköz volt A-D-G-B-E, mint az első öt szálat a modern gitár. Mivel a set, négy húros gitár ugyanaz volt, mint az első négy húr a modern gitár, a lényeg az volt, hogy egy újabb kívül. Öt gitár jött ki olaszországból elfogadása, népszerűsége Európában a tizenhatodik században.

A tizenhét század

A védnökséget az európai nemesség jött a gitár, első, elismerés, akkor látja, hogy szükség van. A szám, a zeneszerzők, a berendezés, valamint a gitárosok pedig gitár gyártó nőtt szédítő arányban. Javítja a módszereket, dokumentumokat, szabad a nevüket, eredmények, hogy jöjjön velünk.

Ismeretes, hogy Louis XIV Francia magát gitározott, s úgy tekintett rá, mint a kedvenc hangszerem. Ő volt az a tanár az egyik legfontosabb francia gitáros ismert – Robert de Visee (1650-1725). Jean Baptiste Lully volt egy nagy zeneszerző. Ő gitározott, álló intézkedéseket.

A nevek több gitár gyártó során a Barokk Franciaországban volt regisztrálva. René Voboam képviselte a Prancūzijo francia eszköz épület (fig.8) a tizenhetedik században. Ő készítette a gitár 1641. Ez egy példa a díszesebb, stílus képzés. Alexandre Voboam meg a fia Jean, valamint a gitár képviselője században.

Vokietijos įtaka

Tíz buvo daug darbų, kurių sudėtyje yra gitara, muzikos, paskelbti. Olandijoje. Darbo Isabel van Laughenhove yra atstovas. Fogadok, tai buvo Vokietijoje, kad priemonė pasiekti savo didžiausią populiarumą ponyva šiaurės Europoje. Heinrich Schütz (1585-1672), Samuel Scheidt (1587-1654) ir Johann Hermann Schein (1586-1630) buvo svarbus.

Ponyva vokietijos gitaros vis dar egzistuoja, buvo pirmasis žinomas vokiškas gitara buvo pastatytas Jacob Stadler, 1624. Tai tipiškas lenktas, sumažinta ir rodo tvirtą italijos įtaka. Egy xvii amžiuje gitara kitokio pobūdžio buvo kunigas, tėvas János, Apsom. Atgal priemonę puošia keresztre feszítés oldalon.

Labiausiai garsių gitarų gamintojai visoje Europoje buvo Joachim Tielke  a Hamburgo (1641-1719). Jo stulbinantys gitara buvo pagaminti ir dekoruoti medžiagos, pavyzdžiui, dramblio kaulo, vėžlio kiauto, juodmedžio, auksas ir sidabras, perlamutras, jaracanda medienos. Kūrinys buvo nuosekliai aukščiausios kokybės. Apie vieną iš jų, puslapiai, yra pagaminti iš dramblio kaulo su nuotraukomis, išgraviruotas hangya jų. Šios nuotraukos sudaro scenos iš Genesis. Kitas jo gitaros yra padengtas Tielke tipo gėlių dekoracijos aplinkinių mitologinių scenų, bruožas savo darbą. Ši tendencija link parengti apdailos, kaip pasireiškia Tielke priemones, atstovauja Aukštis vokietijos amatas; Ji yra panaši į meistrai iš Italijos Renesansas.

Rytų Eropojetakos

Matyt, gitara rado savo kelią į Rytų europą anksčiau kaip viduryje xvii amžiuje. Čekoslovakijoje Čekijos luthiers bandė prisitaikyti battente tipo gitara. Kérdezd meg penkių dubbelsträngar kaip chitarra battente iš pradžių turėjo, čekijos turėjo dar vieną eilutę, kuri yra naudojama žaisti melodingas linija. Gitaros iš Andrees Ott, instrumentų gamintoja iš 700 NB rodyti poveik a Italijos.

Lenkija yra atstovaujama gitara istorijos Jakob Kremberg, poetas, dainininkas ir kompozitorius iš Varšuvos, kuris parašė muziką priemonė. Svarbu Kremberg darbo yra taip pat informacija, kurią jis anyukák duoda, susitaikymo priemone: derinti gitara būtų tonų mažesnė nei susitaikymo, mūsų dabartinės priemonės.

Spanyolország Portugalija

Bár a gitár kevésbé volt népszerű Spanyolországban bėgti, nei Olaszországban pedig nem volt olyan népszerű, mint a vihuela volt a múlt században, néhány fontos működik, letelepedett, valamint számos jó gitáros lett ismert az országban.

Ez a kiemelkedő spanyol gitáros, Francisco Corbera, alkotását Guitarra Española y sus differencias de Sonos iki Fülöp IV, Spanyol király a 1621 iki 1665. Vyrai a legjelentősebb spanyol gitáros, a XVII században volt Gáspár Sanz.

Sanz tanult gitározni, Olaszországban, valamint a szerv, valamint zeneelmélet. Ő lett vargoninkas, a Király Kápolna Nápolyban. A nuodėmė vissza Spanyolországban megjelent három könyvet gitár zene 1674,1675, 1697. A könyv tartalmazza a szerző átfogó útmutató improvizacijos, teljesítményét a két módszer játszik: penget, majd felvette. Azt hitte, a korábbi technológiák voltak leginkább alkalmas a tánc, a zene. A berendezés használt, volt-A-D-G-B-E.

Amellett, hogy ez gitáros, vargonininkas, Sanz is lt művelt zeneszerző. Solo music foglal lt sok nuodėmė könyve. Ezen kívül sok a tánc, meg a passacaglias. Az írás egy hosszú vyrų ez suomiai több rövid szövegrészek, melyek a šiuolaikinių kursu.

A következő jelentős kiadvány után Sanz tűnt, ma éppúgy, mint Madrido 1677. Írta Lucas de Ribayaz. Ez magában foglalja a táncok alapján a népi dallamok.

Talán a legfontosabb spanyol zeneszerző, a XVII században a Don Francisco Guerau, lt pap zenész a Bíróság Carlos II. A könyv, Poema harmonico áll a varias cifres por el templomba, de la Guitarra Española közzétett, 1694-ben, tartalmaz tizenöt passacaglias a tíz táncok különböző šlakas, beleértve lt Pavana, galliard. Belső š megszűnik ad lt sorozat utasításokat ricaature, díszítés amellett, hogy egy nagyon értékes véleményét a kéz helyzete, gitár technikák eszelős érdekes történelmi, pedagógiai okokból. Ő showedlob a Barrés volt ez a nagy gond a megfelelő pozícióba, majd helyezze a hüvelykujj a bal oldalon. Hozzájárult a fejlesztés lt jelentősen fejlett technológia.

Portugalija, az uralkodó John IV. (1603-1656) alapította a legátfogóbb zenei könyvtár a tizenhetedik századi Európában. A Portugália egyik gitáros volt Doisi de Velasco. Az első könyv megjelenése Nápolyban 1640-ben. Lt második munka jelent meg, öt évvel később. Sok spanyol, portugál működik tették közzé Olaszországban pagal XVII. században. Ez azt sugallja, hogy a nagyobb népszerűsége a gitár Olaszországban vezetett a spanyol, portugál Mesterek úgy érzi, hogy nagyobb a nyereség, ha a munkálatok, nyomtatott Olaszországban a stabil otthon.

Gitarren es Olasz

Gitarren var av stor betydelse én italienska musiklivet vid denna tidpunkt. Det stora antalet kompositörer och gitarrister som kar alatt Barocken – Olasz, och många överlevande intézkedés denna időszak där än én något annat föld, visars att detta föld var centrum för gitarr världen

Den viktigaste faktorn som ledde, amíg populariteten av gitarren – Olasz och, amíg att berika bűn litteratur var införandet fran Spanien av den plockade stil spelar pa instrumentet. Av denna anledning com gitarr – Olasz att kallas chitaria spagñuola. Den plockade spelstil instrumentet ersatte så småningom knäppa ackord som dominerade det sextonde århundradet italiensk praxis. Den plockning teknik var – a bűn tur härrör fran vihuela teknik som spanjorerna anpassade för deras gitarr. När italienarna hade antagit begreppet chitarra spagñuola, de verkar ha successivt vidgade dess betydelse, så att resten av sextonhundratalet blev ett begrepp. Beteckningen “spansk gitarr” kvarstar, amíg nutid som en av det sjuttonde användnings talet.

De två én huvudsak olika tekniker av gitarrspel (gitarristens och plockning) samexisterade én sjuttonde arhundradet Olaszország. Den plockning teknik uttrycktes én tablature jelölést. Den knäppa av ackord indikerades av en särskild az arány som utvecklats av sextonde och sjuttonde århundradet kompositörer. Detta bestod av ett ábra az átlagos standard ackord, varje identifierad med stora bokstäver.

Sextonhundratalet italienska kompositörer var många, kan nämnts: Girolamo Montesardo som arbetar är hu illusztráció av gitarrmusik én början av sextonhundratalet. Benedetto Sanseverio sammansatt bitar én formában av passacaglias, chaconner, sarabander.

Den pók kända gitarristen och kompositören av arhundradet var Francisco Corbetta (Corbetti). Corbetta reste genom Olasz som konsertgitarrist och turnerade resten av-Europa-med stor framgång, hans resor föra honom, amíg många kungliga domstolar. Han var en stor termékek főtt. Corbetta använt olika typer av tablatures att írta hans musik. Formerna för hans kompositioner varierade – toccatas, passacailles, Sinfonias, stb .; a férfiak det viktigaste hans sviter, som bestod av Almanda, Courrente, Sarabande. De var de tidigaste sviterna barocken och Corbetta grupperade sina bitar och angav att de skulle spelas som ett beállítva.

Giovanni Battista Gránát var den pók produktiva av sextonhundratalet mästarna. Hans kompositioner publicerades – sju volymer vardera av en betydande storlek. Bitarna för sologitarr inkluderar preludier, toccatas, correntes och andra, och var.

Andra viktiga italienska kompositörer: Domenico Pelligrini, Ludovico Roncalli. Dessa kompositörer skrev én tablature rendszer som de andra kompositörer tidigare én sextonhundratalet. Många ó dessa kompositörer reste över hela Europa bär med sig gitarren och dess musik. Bortsett från tonsättare och deras musik för gitarr, fanns det vetenskapliga verk skrivna om instrumentet och dess aktörer.

Den uppsjö av italienska sjuttonde arhundradet manuskript och publicerade arbeten motsvaras av ett folyó stort antal överlevande gitarrer som finnek på museer över hela världen. Amíg skillnad från gitarrerna fran norr med sina ganska enhetliga alkalmazhatjuk och mönster, de italienska gitarrer visade en stor variáció av utsmyckning. Den distinkta konstnärskap olika beslutsfattare címzett a ros szoros framträdande alatt sextonhundratalet.

Antonio Stradivari (1644-1737) Cremona, den pók berömda italienska intézkedés tillverkare av sextonhundratalet, är pók känd för sina makalösa violiner, viola ó cselló, a férfiak han var ocksa kezdők számára att ha byggt harpor, ceteras och gitarrer (fig.9 -10). Tva av hans gitarrer az kända oss.

TIZENNYOLC SZÁZAD

A tizenhetedik században, Olaszország volt a vitathatatlan központja a guitar world, valamint a felhalmozott ez a vezető pozícióját, míg később, a század. Ebben az időben azonban kezdett kihívás a északról érkezik. Németországban, ahol a gitár volt egy intézkedés népszerűsége az 1600-as években, aktívabb is lett a zene területén, mielőtt hosszú volt felhalmozott nagyon sok gitáros, zeneszerző, a hangszer, amelynek eredményei vetekedett azok az olaszok.

Gitár Németországban

Német barokk zene elérte a csúcsot, a mesterek, mint például Johann Pachelbel (1653-1706), Vincentius Liubeck (1654-1740) Johann Sebastian Bach (1685-1750). Ebben a században már sokkal ébredés érdeklődés a lant. Bach magát, amellett, hogy a sok cantates, a Szenvedélyek, a zenekari sorozat, szerv, valamint más, ami abból áll, hogy sovány.

Ez a megújulás dúsított az irodalom lant, okozta a fejlesztési intézkedések, ami végül ahhoz vezetett, hogy a növekvő népszerűsége a gitár. Tilt, mindent bonyolulttá vált eszköz, amely megérkezik az idő, amikor ő volt legalább 24 vonalak. Mivel ennek megfelelően szükséges több készség, képzési tevékenységek, valamint a problémák miatt a technológia a játék nőtt, de egyre kevésbé. Ember, aki megértette, kiderült, hogy a gitár.

Egyre több gitáros abból állt, hogy egyre több a zeneszerzők, a hangszer. Számos zeneszerző írt solo gitár: Johann Arnold (1773-1806), Friedrich Baumbach (1753-1813) , Johann Christian Franz (1762-1814) voltak. De a legfontosabb szempont a német gitár zene, a tizennyolcadik század. a használata a hangszer különböző kamaraegyüttes kombinációk, például: gitár, fuvola; gitár, fagott; gitár, brácsa, gitár.

Egy fontos elméleti kiadvány a gitár Neu eröffneter theoretischer und praktischer Zene-Saal egy Joseph Friedrich Bernhardt miután játszott Majer, lehet megkülönböztetni, mert ez a legrégebbi ismert utalás arra a hat húrok a gitár. A paraméterek szerint Majer, D-A-D-F #- A-D.

A hercegnő Amalia von Wiemar hozott öt szálat a gitár olaszországból Wiemar 1788-ban. Ez az intézkedés mintául szolgált néhány korai erőfeszítéseket, a gitár, a híres producer Jacob August Otto (1760, hogy 1829-ben). Az elkészült dokumentumok nagyon felkapott lett a Németország déli részén. Az elmúlt évtized során a tizennyolcadik században, Otto által elrendelt egy bizonyos vezető Dresden nevű Naumann), hozzá, hogy az öt szálat, a gitár, a hatodik bázis – összhangban az olasz gyakorlat.

A gitár szerzett népszerűsége Németországban, költözött az ország északabbra. Dániában, Peter Schall (1762-1820) csellista, komponált dalok, refrének, a gitarrackompanjemang.

Gitár Belgium, Hollandia

Belgiumban gyártott, jó gitáros volt közöttük François Le Cocq, violonist a Brüsszeli Opera. Írt számos gitár működik, a francia tablature (Különösen, de pièces de guitare). Később megjelent egy antológia gitár zene, a tizenhetedik században. a mester.

Holland volt a Cuypers család híres eszköz döntéshozók is, hogy a gitár. Ők lettek a virágzó képviselőház, Hága, Amszterdam.

Gitár Kelet-európában

Érdekel a gitár a skandináv országokban át tette ki az ország a keleti, mint a Cseh, Csehszlovákia, Oroszország. Johann Baptista Wanhall (1739-1813), egy bohém, melyet kamaraegyüttes, amely tartalmazza a gitárt.

Csehszlovákiában, a hagyomány, a gitáros továbbra is megerősítette zeneszerzők, mint például Heinrich Dringeles, gitár döntéshozók, mint például Jean Bourgard, aki dolgozott Prágában, a termelés, amellett, hogy gitárok, mandolins, basszusok, lutes, angol gitárok, meg a “mechanikus gitár”.

A végén a tizennyolcadik században kezdett, a gitár letelepedni megfelelően Oroszországban. Úttörők gitár épületben kezdte meg működését ez idő alatt. Ezek egyike volt Ivan Andreyevitch Batov. A workshop volt, hogy hozzon létre egy Ulm egy 1780. Ott virágzott a különböző hangszerek, beleértve a gitár, balalaikas, hegedű, cselló.

Gitár Franciaországban

Még akkor is, ha igaz, hogy sok a gitáros eddig említett tagjai voltak udvari zenekar volt Franciaországban, hogy a gitár elért állapotát műszeres par excellence a nemesség. Itt az a tendencia, hogy kommunikálni egy gitár elegancia, a hang nagyon egyértelmű volt, majd később kifejezés a sok bájos, műalkotások, amelyek fotó eszköz. A leghíresebb festmények Antoine Watteau (1684-1721), amelyben a fiatal férfiak, mind a nők sétát a széles lelkipásztori beállítások, majd a látható gitározni. Más francia művészek, akik ábrázolják a gitár volt Jean Baptiste Pater, Ollivier.

A francia is elő a műalkotások a gitár. Továbbra is fejleszteni a művészet, valamint a módszer áll a korábban használt, valamint képviseli a tizenhatodik században René Voboam eszköz (lásd fig. ábra.8). A folytonosságot jelzi, hogy a szám tizennyolc intézkedések kor.

Például, egy tizennyolc. a hat húrok a gitár a műszer által Francisco Lupot, d. 1773. A Salomon gitár egy másik példa. Építette Salomon Párizsban 1760 körül (fig.11).

Egy szokatlan különböző gitár úgy tűnik, hogy alakult ki ebben az időben: a basszusgitár. Ez az intézkedés már volt néhány további vonalak a nyakát, hogy a külön avstämningsboxen. Alap, Gérard J. Deleplanque, 1782-ben, hat egyetlen szálat a nyakát, majd négy bass mögött a nyakad. Ez a fajta laudarra volt, később lett nagyon népszerű, a második felében a tizenkilencedik században, amikor ismertté vált, mint a chitarra decachorda. Maradt, amíg a húsz században.

A francia forradalom 1789 Száműzetésbe kényszerült, sok nemesek, de szerencsére ott már körüli bizonytalanság, a jövőbeni intézkedéseknek. Éppen ellenkezőleg, az idő, rose, hogy egy magasabb szintű népszerűsége ennek eredményeként fogadta el a tömegeket. Persze, ez az intézkedés is alig éri el a diploma előny előtt volt, majd a forradalom után, anélkül, hogy az erőfeszítéseket, a facebook, a zenész-előadóművész, zeneszerző.

Művészek, zeneszerzők tizennyolc éves korban

Ezek egyike volt a Trille Labarre, egy virtuóz gitáros. Ő írta a zenét a solo gitár, gitár, hegedű, gitár, meg a hangját. Egy másik volt Antoine Marcel Lemoine (1763-1877), egy híres virtuóz, aki szintén játszott a hegedű áll. B. Vidal töltse ki a jellemzők a előadóművész, tanár, zeneszerző. Írt egy Nouvelle Méthode a gitár. Talán a legkiemelkedőbb alakja a történelem, a gitár, a tizennyolcadik századi Franciaországban Charles Doisy. Játszott mind az öt, illetve hat húros gitár, írt egy értekezést, Principes généraux… mind a dokumentumokat. A termékeny zeneszerző, elment körülbelül kétszáz dolgozik solo gitár, gitár, zongora, gitár, a húrok, gitár, fúvós hangszerek. Folia d’españa innen egy nagyon népszerű téma ismert Európa-szerte. Doisy írta, nem kevesebb, mint ötven változatai. Az olaszok Arcangelo Corelli, Alessandro Scarlatti írt variációk, még a téma.

Fejlesztés zajlik a különböző Európai országokban meglehetősen gyenge Spanyolországban. A számos spanyol gitáros, zeneszerző, gitár döntéshozók kevésbé volt jelentős, ahhoz képest, hogy mi volt a múlt században, mint a következő században.

Valószínűleg annak a ténynek köszönhető, hogy az előző században, a gitár beárnyékolta a vihuela, a spanyol iskola gitár hogy nem kezdenek virágozni, amíg a tizennyolcadik században. Ebben az időben, Juan José Oldalak a műhelyek voltak aktív 1790-1819 Cadiz, központ, projekt, hangszerek (fig.12). José Benedek, Francisco Sanguino volt gyakorolt nagy hatással volt a fejlődés, a modern gitár. Juan Matabosch, aki dolgozott a Barcelona számít között a legfontosabb gitár döntéshozók, a tizennyolcadik századi Spanyolországban. Fernando Sor első gitár épült Matabosch.

Santiago de Murcia volt az egyik legfontosabb gitáros a xviii században, Spanyolországban, az egyik a tegnap, hogy használja a tablature. Fernando Ferandière volt egy magas rangú, mint gitáros, a tizennyolcadik század szó izzó feltételek Dionisio Aguado. Ez a figyelemre méltó termékeny zeneszerző írt két százharminc-öt működik, amelyek nem tették közzé 1785, hogy 1799. Ferandière a legfontosabb hozzájárulás, azonban az volt az Arte de tocar la guitarra española por música, egy módszer a modern jelölés a hat húrok a gitár, megjelent Madrid 1799-ben.

Úgy tűnik, szinte egyszerre, a munka Ferandière volt egy másik módszer jogosult Principios para tocar la guitarra de seis ordenes Nem Frederico Moretti, zeneszerző olasz eredetű. Moretti módszer, amely a fő modern gitár technika, képezik az alapját a további fejlődés. Moretti volt, nagyon dicsérte a F. Sor, Aguado a munka, innováció.

A szerelem spanyol gitár egyértelmű volt, a gyakorisága, a megjelenés, a művek, művészek, mint például Francisco Goya (1746-1828). Bravissimo, Goya a rézkarcok, vonzza a figyelmet mind az ábrázolása a gitár, keresi a régi szálak. Egyéb műalkotások Spanyolországban tükrözik a fogyó népszerűsége a gitár, a főúri körök, valamint annak kialakulását, a spanyol nemzeti eszköz. Több gitár döntéshozók Portugáliában ebben az időszakban. Ezek közül csak a nevét a José Pedeira Coelho, Miguel Ancho van ránk. A Vieyra gitár egy másik gitár egy portugál készítő (fig.13).

Olaszország, annak ellenére, hogy gyenge a regressziós a népszerűsége a gitár, a tizennyolcadik században is megőrizte pozícióját, mint a gitár Európa közepén, mert a hozzájárulás a fejlesztési eszköz. Olasz zeneszerző írt művek száma, mint a gitáros, sőt gitár döntéshozók, utazott körben, ez azt jelenti, hogy a szállítására több más országokban, az befolyásolja a munkáját.

Sok olasz zeneszerző, aki írta, a gitár, a híres Luigi Boccherini (1746-1805). Sokat utazott, mint sok kortársa, működik, mint csellista a híres violonist Manfredini. A két zenész felkérték, hogy Madrid, ahol a király öccse, Infante Don Luis, részt Boccherini, mint zeneszerző, előadóművész. Később, Boccherini teljesül funkciók hasonló king of Prussia. Ez után az időszak után, tanította, Boccherini, gitározni, majd felkérték, hogy írjon gitár alkatrészek. 1799, Boccherini szimfóniát komponált, Koncert gitár, hegedű, oboa, cselló, bőgő. De a legtöbb Boccherini gitár munka összegyűjteni kéziratok.

Haladás Olaszországban annak érdekében, hogy javítsák a gitár befolyásolja az eszköz alatt a világ más részein, a század jelentette, hogy a terjedését a eszköz, hogy az új világ, főleg dél-Amerikába. Argentína már kifejlesztette a gitárosok is sokat. Köztük volt Manuel Macial, Antonio Guerrero, ki lett nagyon híres.

Olasz szakmai siker egyedül volna szerzett az ország tartós helyét a gitár története. Ez volt az a kezdeményezés, hogy a fontos shift focus – a fenntartó, dísznövény, hogy egy funkcionális, klasszikus stílus – már a gitár konstrukció.

Hat Húrok a Gitár

Messze a legfontosabb tényező a gitár volt a hatodik a sorban. Ez volt az, semmi kétség, egy innovációs tartozik, hogy a tizennyolcadik században, csakúgy, mint az öt húros gitár volt egy termék, xvi. Az olasz eredetű, a hat húros gitár kedvelt sok érvek:

1) az olasz chitarra battente (fig.6-7), a végén a később tizenhét-tizennyolc elején a kezdet volt, a szerződés a hat tanfolyamok két szálat minden.

2) az 1732 kiadvány a J. F. B. K. Majer ad trimchip a hat húrok a gitár.

3) az első hat húros német gitáros által Otto épült szerint az olasz módszer.

A pontos időpont, amikor a hat dubbelsträngar váltotta fel a hat enkelsträngar, nem ismert. Azonban elmondható, hogy a hat enkelsträngarrangemang vissza, hogy a közép-tizennyolcadik század. Hogy a század végére, a gitár hat egyetlen szálat háttérbe szorult minden más típusú.

A hat húrok a gitár lett a norma. A rozetta adta, hogy egy üres lyuk, míg a nyaka lenghtened felszerelt, emelt Kezelni tartalmaz egy hang megnyitása. Tizenkilenc lapos szalag fém végül lett a standard. A híd neveltek, a test megnagyobbodott, fan-hancúrozás vezették be a táblázatban, hogy támogassa a magasabb feszültség szálakat. Hegedű húrok készült bél (hatályon kívül több tartós nylon második világháború után), bass, fém seb selyem (vagy újabban nylon fogselyem). Tablature elavulttá vált, a gitáros zene az általános írva a clef, hangzó egy oktávval alacsonyabb, mint az írásbeli. [[Sparks, Paul, 1997]

Szokatlan gitár

A tizenhét század volt az az időszak, amely alatt a gitár túlélte számos strukturális változások. Új, szokatlan eszközök régimódi, innovációs próbáltam néhány addig tartott, amíg a XIX század végén.

A vágy, hogy jobb a hang költözött sok luthiers kísérletezni különböző formái intézkedés. Is volt ebben az időben egy nagy szerelem az a furcsa újdonság a saját érdekében. Talán a leglátványosabb gitár alakult ki a TIZENNYOLCADIK, TIZENKILENCEDIK évszázadok volt a szorosan kapcsolódó lant-gitár, hárfa-gitár, harpolyre.

Harpolyre: (www.harpguitars.net)

A szabadalmaztatott Salomon 1829-ben, nyilvánvalóan ez volt a célja, hogy játszott, mint egy nagyon összetett alkalmazkodó gitár, hárfa, ahol sok a nyakukat. A közepén a hat húr van beállítva, mint egy átlagos, gitár. A nyak bal tartalmaz 7 bass “hárfa” húrok, hangolt kromatikus egy (egy oktávval alacsonyabb, mint a fő nyak, 5 string) Eb (szomszédos, hogy a nyak a low-E). A nyakán egy 8 emeletes “hárfa” húrok, hangolt diatonically gomb C, kezdve a C felelnek meg az első félj, 2 húrt a feje, a nyaka, hogy C egy oktávval feljebb. A külső nyak zenekar csak annak érdekében, hogy egy részletes, pontos kromatikus hangmagasság megváltoztatása a “hárfa húrok” capo.

Hárfa-lutes: (www.harpguitars.net)

Minden úgy tűnik, hogy volt képzett időszakban 1798-1830, általában Londonban (a Levien (Párizs). Edward Fény volt az eredeti, a legtöbb termékeny feltaláló (az eszközöket fejlesztett ki a bolt a Barry), a verseny Clementi, Harley, Wheatstone, Ventura, végül Levien Párizsban.

Edvard Fény volt az eredeti, a legtöbb termékeny feltaláló (az eszközöket fejlesztett ki a bolt a Barry), a verseny Clementi, Harley, Wheatstone, Ventura, végül Levien egy Párizsi felbosszantotta magát Gitár, Hárfa. Ritka esetekben, az adott Salomon harpolyre, vannak más intézkedések, amelyek egyértelműen a célja, hogy azonosítsa, s játszott, mint a hárfa gitárok, de van egy teljes készlet zenekarok át a szálat. Ebben az esetben, a bandák nem szánt a bal oldalon áll, de egy sor “, diófélék,” amely mögött egy capo (egy eszköz, hogy ellopja a húr a markolat) csatolni kell a változás a téren az egész hárfa húr bank.

A gitár a kibővített hang területen épült Angliában. A kiterjesztés csak túl hosszú, téglalap alakú kiemelkedés a hang lyuk. Valószínűleg ez volt az a kísérlet, hogy javítsa a hangot az eszköz növelésével, a rezonancia, a SoundBox.

Sok ilyen újítások dobtak, amint azok bizonyítottan impratical, de három variáció a gitárt, hogy talál valami elismerést.

Az első az volt, hogy a basszusgitár, amely abból állt, a standard gitár extra bass számozás 2-6. Ezek ideges vagy, hogy a nyak lehajolt, hogy alkalmas a kiegészítő tuning a fejét, hozzátéve, egy második nyakát anélkül, hogy egy zenekar.

A másik két elfogadott típusú gitár – a terzguitar a quartguitar – szorosan kapcsolódik egy másik. Volna kevesebb, mint a modern gitár, hangolt egy kisebb harmadik magasabb: G-C-F-Bb-D-G. az Utóbbi volt még kisebb hangolták negyedével több, mint a modern gitár: A-D-G-C-E-A. Sok zeneszerző, köztük Giuliani, Diabelli, írtam, ezek az eszközök. Elektromos basszusgitár, terzguitar a quartguitar nem éli túl az első negyed után a húsz században.

DEVYNIOLIKTAS KOR

A különböző irányzatok által hozott, a gitár, a megelőző századokban is, így utólag, lehet tekinteni, mint olyan sok út van, byways vezetett, hogy az egyik helyen a hat egységes húros gitár. Nem volt addig, amíg a devynioliktas korban, hogy az intézkedés elérte a legnagyobb fejlesztés. Jóváhagyási a hat egyetlen húr gitár vált általánossá, terjed, nemcsak Európában, de az amerikai kontinensen is.

Változások a szociális feltételek az ipari forradalom hozzájárult ahhoz, hogy a növekvő tudás, a hangszer. Javult a közlekedés lehetővé tette, hogy a koncert művészek utazási nagyobb mértékben, mint a múltban. Vasúti terjedt el az egész kontinensen kiterjesztett koncert turnét adott sok gitáros teljesen új lehetőségeket, hogy végre, mielőtt a nagy közönség. Ez volt az a korszak nagy gitár virtuózok, amelynek világszerte concertizing segített feküdt egy szilárd alapot, az intézkedés rendkívüli népszerűsége a HUSZADIK században.

Első felében, a század, majd ismét a lelkesedés az intézkedés középpontjában. Abban az időben Egy volt, hogy lesz egy nagy zenei központ vonzza a sok zenészek egész európából. A gitár volt azok között, akik jött a sok előadások adta a gitár a szükséges lendületet az elismerés, mint egy komoly közepes a művészi kifejezés.

Valószínűleg az első fontos gitáros megállapodni Egy volt Simon Molitor (1766-1848). Molitor számos kompozíciók közé gitár szólókat, valamint kamarazenei a gitár részeit. Köztük van egy trió a hegedű, vagy fuvola, brácsa, gitár. Az ilyen berendezések szerves része a gazdag bécsi zenei jelenet ebben az időszakban.

Egy másik előadó, Leonhard von Hívás (1769-1815), írt egy csomó zene a gitár, amely népszerűvé vált, a megközelítés, a gitár.

Mauro Giuliani

Mauro Giuliani (1781-1829), egy olasz, egy a fő képviselői a gitár, zene devynioliktas kor. Után egy hosszabb tartózkodás Bécsben, miután 1807 volt jelentős befolyása, mint egy művész. Kezdett az a tendencia, hogy kiterjedt koncert kirándulások a gitár terjed a gitár elfogadás, mint egy komoly eszköz, Európa-szerte. Bécsben, Mauro Giuliani hatással zenei élet volt mély. Elkezdett a koncertek, a gitár zenekar. Gyakran az egyik legfontosabb zenei számok az idő, mert a kiemelkedő technikai, zenei teljesítmény.

Giulianis társai közé Karl Seidler, Spohr, Loder, Anton Diabelli. Is, Diabelli (1781-1858) volt a zongorista, gitáros, több fontos volt az a tény, hogy volt egy zenei kiadó. Volt, ebben a minőségében, hogy a szövetség Giuliani bebizonyította, hogy nagyon nyereséges. Csinált sok gitár kompozíciók, beleértve Giuliani, a előmozdítására irányuló erőfeszítéseket gitár zene volt jelentős hatása a megnövekedett népszerűsége az eszköz. Giuliani lánya Emília volt, egy időben tartják be, a felfedezés harmonikus a gitár.

Franz Schubert (1797-1828) játszott, írt zene a gitár. Túl kevés, hogy a zongorát, gitárt használt, amikor írsz. Írta sok szép dalok gitarrackompanjemang, de a legfontosabb hozzájárulása a gitár irodalom, azonban az volt a kvartett számára, fuvola, gitár, brácsa, cselló.

Sok más olasz gitáros követte Giulianis, például concertizing, valamint a kiadói a zene Bécsben. Az egyik legfontosabb az volt, Luigi Legnani (1790-1877). Ő fejlesztette ki a technika, virtuozitás, hogy végül meghaladja a Giulianis.

Legnani érdekek közé tartozik gitár konstrukció. Sok a javaslatok vezetett értékes eszköz javítása. Zeneszerzőként termékeny volt. Művei számozott akár opus 250 volt egy koncert, duó, trió, variációk, harminchat Cappricios, majd a Scherzo.

Matteo Bavilaqua egy másik megjegyezte, olasz gitáros, kiadott több művét, köztük a gitárszólók pedig kompozíciók a gitár, zongora, gitár, fuvola, stb.

Bohém gitár Wenzeslaus Matiegka (1773-1830) volt a legfontosabb dolog. A zene a gitár, mind egyéni, mind kamaraegyüttes magában foglalja a több mint harminc kompozíciók.

Között, a gitáros volt, Leonhard Schulz, aki egy játékos, nagy termetű.

Fernando Sor

A vezető képviselői az “expresszionista” iskola volt a Spanyolok Sor, Aguado, az olaszok Carulli, Carcassi, Giuliani. Kiemelkedő alakja, a-csoport, Fernando Sor, az volt a legnagyobb gitáros, a romantikus korszak. A fia egy katalán kereskedő, született Barcelonában 1778-ban kapott egy zenei tanulmányait a kórus iskola, a közelben Montserrati kolostor. Tizennyolc évesen írta Sor, opera, Telemachus a Calypso Szigete, amely az előállított Barcelonában 1797-ben. Saj besorozták a hadseregbe során a zavaros időszakban a francia megszállás. Amikor a francia visszavonta, legyőzte Wellington a spanyol gerillaarméerna volt a Sor, nincs más választása, mint elmenni velük. Után 1812-ben, Párizsban élt a legtöbb idő, amikor ő gived koncertek, hangulatos a párizsiak. Debütált Londonban, 1815, amikor ő volt az egyetlen gitáros, felkérték, hogy játsszon a Londoni Filharmonikusok. 1817-ben megjelent, mint egy szólista a Koncert, a spanyol gitár húrok. Közben az 1820-as években ment Németországba, majd Oroszországban. Ő készített három balett Moszkvában. A halál Sándor cár már 1825-Ben, Sor áll, egy temetés március kérésére az új cár Nikolaj I. Azután, hogy visszatért Franciaországba, dolgozott, fáradhatatlanul, mint egy tanár, zeneszerző.

A kompozíciók kiterjesztése több mint 250 vagy 300 működik a szalon az egységek teljes az opera. A legismertebb fő szempont volt, hogy a balett – Cendrillon Gil Blas. A tánc ösztönök, ő volt a legjobb írás kering, menüettek, galops, bolero. A francia enciklopédia ő írta az első hiteles tanulmány ilyen spanyol táncok, mint a bolero, seguidilla, Murciana, sevillana. Több klasszikus szellem írt szonáták, fantáziák, meghatározza az egyes témákat, Mozart, Hummel, Paisiello.

De Sor a legkeményebb díj a Méthode pour la guitare az 1830 – könnyen a leginkább figyelemre méltó könyvet gitár technika, amit valaha írtak. Ez azt jelenti, hogy a gyümölcs negyven éves tapasztalattal.

A kihívás a változások gitár technika, valamint a követelmények a finomabb eszközök, egyre több luthiers arra törekedett, hogy lépést tartson a változó követelményeknek, valamint az olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy találkozzanak. Johann Georg Staufer (1778-1853) volt egy jó gitár gyártó, Bécsi székhellyel. Amellett, hogy jóvá a találmány a guitarre d ‘ amour, ő is szerzett hírnevét a jó gitár.

Johann Gottfried Scherzer (1843-1870) vette át a Staufer műhely. A kísérlet lényegében javítani a gitár hang, hogy használják a kapcsolatot a fizikusok annak érdekében, hogy elérje a célját, ő lett az első gitár döntéshozók közeledett a tudományos munka, a termelő kiváló minőségű koncert gitár.

Orosz művészek

A találmány a hét húros orosz gitár attibuted Andreas O. Sichra (1772-1861). A hetvenöt kompozíciók hét húros gitár vált egy gazdag szakirodalom ezt az eszközt. Írt egy kiváló módszer a gitár.

Sichra tanítási módszerek, elvek előállított sok Oroszország jó gitáros: Simeon N. Aksenow (1773-1853), aki azok között jóvá a fejlődés harmonikus; W. I. Swinzow, ez volt az egyik első hét húros virtuózok, hogy végezze el a közönséget.

A legfontosabb a hét húrok a gitár, Oroszország semmilyen módon elutasítja, a hat-string típus az ország zenei életének. Marcus D. Sokolowski (1818-1883) egyike volt azoknak, akik elsajátították a hat húrok a gitár, s kezdte zenei karrierjét, mint egy violonist, csellista.

Oroszország a legjobb zenészek hozzájárult ahhoz, hogy a gitár története. Nicolas P. Makarow (1810-1890) krónika a személyes benyomások a személyiségek, valamint a zenei képességek, a sok híres gitáros hallott Európában. 1856-ban megszervezte a Brüsszeli verseny a legjobb gitár kompozíció, valamint a legjobb készült gitár. Az első, mind a második díjakat összetétele is nyert, melyet Napoleon Coste, Johann Mertz, ill. Az első díjat a legjobb készült gitár, elment a Johann Scherzer Bécs, a második díjat Iván F. Archusen Oroszország.

1823-ban, a híres Bájgúnár balerina Madame Hullin Sor, a felesége Fernando Sor, jött Moszkvába, hogy végre több balett zene, írta a férje. Saj látogatott Oroszország magát, annak emlékére, hogy az orosz látogatás, ő áll, egy gitár duett című Souvenir de Russie.

Az Olasz Maestro

A hatáskörrel elsajátítását olasz gitáros volt olyan, hogy a befolyását, úgy érezte, nem csak Európában, majd Amerikában is.

Fernando Carulli született Nápolyban 1770-ben halt meg Párizsban, 1841. Először csellista, később szentelte magát, csak a gitár lett Olaszország egyik legkiválóbb virtuóz módon ez az eszköz. Párizsban nevet szerzett magának, játszani szalon fenti, írja a trehundrasextio kompozíció, valamint a módszer, amely még mindig rendelkezésre áll. Kidolgozott egy gitár négy extra bass (decacorde). Az okok segített, hogy Párizs egy félelmetes központ gitár tevékenységek.

Utódja Matteo Carcassi (1792-1853) meghosszabbított Carulli technika teljes módszer a gitár, amely vált a legszélesebb körben használt tanulmányozást, hogy a tizenkilencedik században. Carcassi jött Párizsba sikeresen a fenti Németország, Olaszország, Anglia. Ez volt a tökéletes termékeket, a főtt, majd az idő, így játszik az, hogy cserélje ki Carulli népszerűsége.

Niccolò Paganini (1782-1840) legjobb emlékezni, mint violinvirtuos, de volt egy félelmetes virtuóz gitáros. Ő írt, majdnem annyira, zene, gitár, mint a hegedű: szinte minden megjelent élete során tartalmaz legalább egy gitár része. A számos művét áll egy száz negyven kis solo darab, számos szonáta hegedű, gitár, kvartett a hegedű, brácsa, cselló, gitár trió a gitár, a két görbe szálakat. Paganini érdeklődés a gitár vele a kapcsolatot számos fontos emberek gitarrvärlden, köztük volt Zani de Ferranti, Legnani.

Zani de Ferranti (1800-1878) már le, mint az egyik legnagyobb gitár virtuóz. Hector Berlioz bekezdésében említett értekezésében hangszerelés. Zani de Ferranti utazott szélesebb körben, mint a legtöbb orvos a nap. Végül Amerikába ment, volt a különbség, hogy az egyik legkorábbi elismerte, gitár virtuózok turnézik az egyesült államokban. Segített több egyéni kompozíciók, hogy a repertoár. Ezek a művek közé tartozik fantasia, Nocturnes, valamint különböző egyéb alkatrészek.

Ugyanebben az évben megjelent egy jelentős alakja, a személy, a Napoleon Coste (1806-1883). Létre magát a Párizs 1830-ban, ahol ő kapcsolódó fontos gitáros, mint Aguado, Sor, Carcassi, Carulli, ő vezette fel, hogy 1863-ban, amikor egy baleset cselekvőképtelen a jobb kezét. A zeneművek száma mintegy ötven, ő volt az első, gitárosok, hogy megpróbálja átirata a tizenhetedik században. a zene a modern jelölést. Sőt, a legfontosabb hozzájárulása határozza meg a lendületet, hogy gaved, hogy az ébredés érdeklődés a barockgitarrmusik.

Intenzív tevékenység területén tevékenység állt az erőfeszítéseket eszköz döntéshozók, hogy készítsen nem csak több, hanem jobb gitárra. Között sok a nagy gitár gyártó az idő, a legjobb a legjobb, tagja volt a Fabricatore család. Gennaro Fabricatore működött az első félidőben a TIZENKILENCEDIK században, a stílus led-egy lépéssel közelebb a modern formája a gitár thast lenne kifejlesztett egy későbbi korban. Párizsban, a luthier François René Lacôte becamed az egyik leghíresebb gitár gyártók a korban.

A legfontosabb szempont a tizenkilencedik században. sok utazó virtuózok, gitár, kamarazene is még hangsúlyosabbá vált ebben az időben. A szerzők között, akik gyártott ilyen munkák voltak, Johann Bayer, József Kuffner, Johann Kapeller, Johann Kaspar Mertz (1806-1856). Mertz használt egy nyolc húros gitár, később tíz-string típus.

Mindenhol, ahol a gitár lett népszerű, felkeltette a figyelmét a kiváló zeneszerző, aki azóta tette fel. Von Weber (1786-1826) áll. Richard Wagner (1813-1883) ismert volt, hogy gyakran fordult, mint egy támogató, miközben írunk, ő írta a gitár kísérettel.

Talán a legjelentősebb fejlesztés a század volt az egyik, ami lehetne az a címe, a reneszánsz, a gitár Angliában. A korai fejlesztés a gitár volt a fél szerepét; de, de, hogy nem. Amikor London lett a tizenkilencedik században, a zenei központ egyenlő fontosságot Párizsi, Bécsi, valamint a St-Petersburgh, vonzott sok gitáros, aki eljött, hogy végre adott az angol széles expozíció, hogy a zene az, ami újjáéleszteni, majd erősítse az emberek érdeke, a műszer. Ahogy az várható volt, luthiers virágzott Angliában.

Gitár Spanyolországban

Spanyolország előállított sok kiemelkedő virtuózok ebben az időben, nehéz tagadni, hogy a gitár zene virágzott, a tizenkilencedik századi Spanyolországban. Azonban, a spanyol gitár virtuóz, spanyol kormányainak képviselői, hogy az intézkedés sikeres saját országukon kívül. Fernando Sor szemlélteti a következő kivándorlók a gitár.

Dionisio Aguado (1784-1849) volt egy fontos virtuóz, zeneszerző. Volt egy fontos pedagógus a Módszer para guitarra még mindig úgy, hogy az egyik legjobb módja, írt a században. Ezt lefordították más langages, újranyomva többször is. Ő kezdte használni az állványt, hogy támogassa a hangszert játék közben ülve.

Julián Arcas (1832-1882) volt egy másik spanyol gitár virtuóz. Turné után Spanyolországba utazott Angliába, majd fellépett a Brighton Pavilon előtt, a királyi család tagjai. A játék nagyon dicsérte. Visszatért Spanyolországba, továbbra is concertize pedig egy professzor volt a Királyi konzervatóriumban. Nem kevesebb, mint nyolcvan művei tették közzé.

Francisco Tarrega

Talán a legfontosabb hozzájárulás a pedagógia, gitár technika, Spanyolország megtestesülő működik Francisco Tarrega (1852-1909). Ezek közé tartozik, hogy a kompozíciók rang között a legjobb a végén a században.

Tarrega kapta az első gitár oktatás nyolc évesen. Ezt követte tanulmányait a Zeneművészeti egyetemre Madridban, ahol később tanított gitározni. Ő is tanított, a télikertben, a Barcelona több mint 100 átiratok működik Bach, Hendel, Mocart, Schubert. Ezenkívül írt, sok működik a saját: prelúdium, tanulmányok, keringő, azt mutatják, hogy a megnövekedett komplexitás, a harmónia, a technika, lehetséges, hogy az új megközelítés gitáron játszik. Ez az új megközelítés vezetett jelentős változás: a gazdaság a merőleges vonalak helyett, hogy tartsd ferdén őket.

Tarrega technikával készült, kényelmesebb az úgynevezett “támogatott stroke” vagy a “kalapács”. Mindenesetre, Tarrega eredmények, volt egyértelmű, jelentős aids felé a készítmény a modern gitár technika. Segített újraéleszteni a népszerűsége a gitár, amely estek az elmúlt évben. Hirtelen ott volt egy új generációs zeneszerző, aki képes értelmezni Spanyolország a külvilággal a nyelvjárás: Isaac Albéniz (1860-1909), Enrique Granados (1967-1916) , Manuel de Falla (1876-1946). Mindenki csodálta gitár rajongók, de csak Albéniz nőtt fel, gitározni, zongorázni. Albéniz lett az egyik a nagy zongoristák, a kor, de ő írta a billentyűzet, mivel azt hittem, hogy egy gitár. Számos műve különösen alkalmas a gitár átiratok.

Miután Tarrega halál 1909, művei, végre egy kört, a tehetséges tanulók, beleértve Emilio Pujol, Miguel Llobet, Daniel Teázni, Alberto Obregón.

Luthier Antonio Torres

Együtt Tarrega eredmények volt a fejlődés a gitár konstrukció. Ahogy az a megközelítés, hogy a gitáros alapkövét több fejlett technika, a munka, a híres gitár készítő Antonio Torres Jurado (1817-1892) led közvetlenül az alapvető formája a gitár, amely most már ismert (fig.14 ). Segített, egy nagy hangsúlyt fektet a fontosságát, hogy a felső fedelet a termelés a hang, ő pedig tökéletes volt segítségével rajongó üdítő a motorháztető alatt, annak érdekében, hogy gazdagítja a hang. Ő hozta létre a ventilátor üdítő alatt a felső, majd az alapértelmezett. Azonban az Oldalak (az építtető Sor, Aguado ajánlott) használja fanbracing az 1790-es években. Panormo használt rajongó üdítő a spanyol stílus mivel az 1820-as években. Használt vonal hossza 65 cm, az intézkedés még ma is használatos, de a gitárok 1.800-1.810 650 skála is. Azt történt, hogy egy 650, de Stauffer tett 647 által gyártott, Lacote, amikor 650, attól függően, hogy a méret a játékos kezében van! Ez a “standard”, mert mindenki példány, amit Torres. Az egységes modell, kötve híd szinte azonos megtalálható az összes klasszikus gitár ma, de a döntetlen híd eredetileg a barokk gitár, standard, mind a spanyol gitár, században.

Torres innovációs vezetett, hogy a létesítmény egy igazi spanyol iskola gitár hogy kinek a tagság végül is tartalmazza a legfontosabb luthiers a XIX század elején században. Ezek egyike volt a Ramirez család.

Más építők

Fernando Sor említi több építők a “Módszer, a spanyol Gitár” angol fordítás, 1836, közzé Tekla Kiadás:

“Mr J. Panormo néhány gitár alatt az irányba, valamint Úr Schroeder a Petersburgh …. a jóság, a test vagy a doboz, a nápolyi gitárok általában hosszú felülmúlta, véleményem szerint, azok, Franciaországban, Németországban, de nem ez a helyzet ma, ha azt akartam, hogy az intézkedés, szeretném megvenni a M. József Martinez, a Malaga, vagy M. Lacote francia készítő, az egyetlen személy, aki, anélkül, hogy a tehetségét, bebizonyosodott számomra, hogy a minőség nem rugalmatlan okok miatt … a Gitár, hogy mindig előnyben vannak azok a Alonzo Madrid, Oldalak, Benediz egy Cadize, Joseph, Manuel Martinez, a Malaga, vagy Rada, utódja . a tudósok az utóbbi, s a M. Lacote Párizs, nem azt mondom, hogy a másik nem, de soha nem próbáltam őket, nem tudok dönteni, mert nem ismerik.”

A 19-ik században szinte minden építő tett még egy gitár alakú, mérete, stílusa. Torres választott kombináció a meglévő tervek a gitárok, amelyeket követelmények alapján adott neki a Julián Arcas. Tarrega tetszett a hangja, a tanár Arcas egy Torres gitár is – sokkal kisebb, édesebb hangú gitár, mint a modern klasszikus ma.

A növekvő népszerűsége a gitár az Amerikai kontinensen

A gitár volt ismert ebben az Új Világban már a tizenhatodik században, amikor a spanyol gyarmatosítók eladott vihuelas, hogy az Azték indiánok. Az érkezés a spanyol, portugál művész kétségtelenül sokat tett, hogy ösztönözze ezt az eszközt, a népszerűség pedig Dél-Amerikában, különösen a tevékenységek nem csak vezetett, hogy a promóció, a gitár, hanem az alapján, förskansning folk zenét a világ különböző országaiban. Ez a fejlődés oda vezetett, hogy egyre több jól ismert gitáros, gitár döntéshozók, Dél-Amerika; Amerika.

A növekvő népszerűsége a gitár létrehozott egy nagyobb kereslet eszközök. Később-a 19-ik században volt, a megnövekedett kereslet megegyezik a használja a gép, fabriksmetoder amellett, hogy a hagyományos kézműves.

Bizonyos mértékig az események a században – változások a hangszer, annál több lehetősége a művészek számára, hogy utazás, a szélesebb megoszlása az intézkedés – lehet tekinteni, mint egy természetes, kiszámítható részei az evolúciós folyamat. A kor, az a gyakorlat, hogy az intézkedések, csak a keze volt változott az első alkalom, hogy a gépek, amelyek a tömegtermelés.

Sokan ezeket a változásokat az események, amely kerül sor a huszonegyedik században.

HÚSZ SZÁZADBAN

A században már, de még mindig van egy tanú, hogy példátlan emelkedése, a tolerancia, a gitár, mint hangszer komoly művészi kifejezés. Bármely más az idő, a történelem, a gitár nem volt olyan szívesen a koncert áramkör.

Ennek két fő oka van a hatalmas népszerűsége a gitár ma. Az első nyilvánvaló, gyökerei az eseményeket, amelyek tartozik, csak a húsz században. A forradalmi technológiai fejlődés, fejlesztés, média, a kommunikáció, valamint gyorsabb, hatékonyabb közlekedési mód a több figyelemre méltó szempontokat. A rádió, a televízió, a recording industry, kommunikációs műholdak, jet travel, et al hozzájárult a gyors intézkedések hatása. A zenészek most már a lehetőséget, hogy concertize szerte a világon konsertsäsongen. Elérnek egy nagy közönség – nem csak azok, akik valójában nem az eredményeket, de azok, akik a tv-t, rádiót hallgatni, tv-adások, fonografer bejegyzések millió azoknak, akik használják az internetet, a számítógép. Több ember, ezért a figyelmet, hogy a kör a résztvevők, hogy olyan zeneszerzők, előadók, vagy a hallgatók; több lehetőséget teremtett, hogy érdeklődést keltsen a gitár.

A második ok, de kevésbé drámai, nem kevésbé fontos. Ez a kiterjesztése következtében a fejlődés következett be az elmúlt évszázadok során.

Emlékeztetni kell arra, hogy a végén a devynioliktas , gitár technikát hoztak azzal, Tarrega, hogy a pontra, ahol már igazi művészet, jöhet a következő lépés, ami, mint tudjuk, a modern technika. A nagy gitár gyártók, főleg Torres, a létesítmény fejlesztettek ki, amely a kis eltérések, fenntartja, hogy ez a nap a klasszikus formája a gitár. Ezek a fontos események, csak kellett lennie, a teljes körű végrehajtása a gitár lehetséges a huszadik század.

Tarrega sok volt kiváló tanuló, de a legfontosabb az volt, Miguel Llobet (1878-1937). Llobet koncertek egész Spanyolországban. Megjelent Párizs, Anglia, USA, Dél-Amerika, Berlin, Bécs, röviden, szinte csak a nagyobb városokban a nyugati világban. Llobet elismerték, egy mester, egy legfelsőbb virtuóz gitáros.

Ő tanított sok mai gitáros. Ezek közül Maria Luisa Mit (1907-) José Rey de la Torre (Kubában.

Az óriás a huszonegyedik század Andres Segovia (1893-1987) egy közeli barátja Miguel Llobet. Segovia éreztem arra, hogy megtanulják a gitár. A technika, amit végül fejlett volt a javulás, Tarrega, az egyik legfontosabb szempontok a precíziós valamennyi kérdésben, különösen, amikor a jobb. Minden évben több, mint fél évszázada, játszott koncertek a világ körül, ő pedig a hitel számos rádió, valamint a látszat. Játszott szinte az összes, a repertoár.

Segovia részvétel a gitár túlment teljesítmény.

Ő inspirált több zeneszerzők írni intézkedéseket. Mario Castelnuovo-Tedesco áll az első gitár koncert, a huszadik század (1939).

Is, amit az egy Segovia, Manuel Ponce, Mexikó, mr joaquim Rodrigo Spanyolország, Alexander Tansman Lengyelország írt a gitár.

Segovia közvetlenül tanított generáció a gitáros. Alirio Diaz volt Segovia a jó tanulók, majd vált a világ egyik vezető szereplője különösen sikeres értelmezése, Latin-Amerikai zene.

Segovia fickó spanyol Narciso Yepes (1927-1997) volt egy másik játékos kifogástalan technikával. Ő adta első nyilvános koncert éves korában, húsz évvel később a játékos, akinek nemzetközi hírneve van.

A játékosok nemzetközi termetű jött más országokban, mint például Karl Scheit, Konrad Ragossnig.

Az érdekeit a két magyar játékos, Julian Bream (1933-) John Williams (1941-) széles, mint azok, Segovia, a másik a tanulók.

Julian Bream

Julian Bream megtanultam, hallgatni a rádiót, nézem a többi játékos. A formális oktatás a Királyi zeneakadémia zongora, cselló, összetétele. Keszeg első Londoni koncertre került sor, a Wigmore Hall 1951-ben. Azóta vezetett az élet egy elfoglalt, sikeres zenész, osztani az idejét között az ország, a stúdióban pedig a koncertteremben. A zenei ízlése változatos, a hírneve, mint a lant játékos olyan nagy, mint a hírneve, mint gitáros. A repertoár a gitár: a Bach chaconne-ja működik, a zeneszerző. Sokat tett, hogy támogassák a kortárs zene a gitár.

 

John Williams

Született Ausztráliában, 1941-ben kezdődött, amelyet John Williams megtanulni gitározni az apja, az alapító a spanyol Gitár Központjában, Londonban. 1952-ben ő vezette be Segovia, hogy elvitte őt a tanítvány. A Segovia tanácsot, belépett az academia Musicale Chigiana a Siena. Vissza Angliába, tanult zongora, zeneelmélet 1956-tól 1959-ig. A Londonban debütált a Wigmore Hallban került sor, 1958, de nem fog sokáig tartani, mielőtt a neve lesz egy olcsó Angliában, mind külföldön.

Ma John Williams az egyik legjobban képzett klasszikus gitárost, egy különleges, folyékony technológia. A repertoár változik átiratok a korai lant zenéje, hogy működik a dél-amerikai zeneszerzők kortársai. A zene hozott egy nem-klasszikus sor. Ő merészkedett a Jazz zene, Bach, Scarlatti, Villa-Lobos, Albéniz; valamint a elektromos gitár, pop mezőket.

Páros játék lett a népszerű csapat Alexandre Lagoya, Ida, azóta a száma duo fokozott, ezért, amennyire zenét írt nekik.

Eliot Fisk

Philadelphiában született, Eliot Fisk vette a M. A. tanulmányait a Yale Egyetemen, ahol tanult harpsichordist Ralph Kirkpatrick. Rögtön a diploma megszerzése után, ő kérdezte, hogy találta meg a Gitár osztály a Yale School of Music. 1974. ő vezette be a bálvány, Andres Segovia, aki segített neki négyszemközt több éve. Amellett, hogy a teljesítő karrier, Eliot Hal egy szilárd alapot képzés. – Professzor, a Gitár, a Mozart Salzburgban, Ausztria, ahol az osztály tartalmazza a tehetséges, fiatal gitáros a tucat különböző országokban. Fish, valamint a sok mester tanfolyam, házak a világ körül. Született kockázatvállaló, nyugtalan, widly fantáziadús virtuóz, Eliot Halat hozott egy teljesen új dimenziót klasszikus gitár teljesítmény. Ő is létrehozott egy csomó gitár zene bizottságok révén a kortárs zeneszerzők, valamint a saját átiratok működik Bach, D. Scarlatti, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Granados, Albeniz, stb. Jól látható recitalist, szólista a zenekarok, gyakran végez különböző kammarmusikkombinationer is.

David Russel

Született Skóciában, költözött David Russel elején, Menorca, ahol ő lett érdekel a gitár. Tanulmányait a Royal college of music and nyerte a Julian Keszeg Gitár-Díj. Megnyerte a Andrés Segovia a Versenyt, valamint a Francisco Tárrega verseny. 2003-ban megkapta a becsületrendet, a Télikertben, a Baleár-szigetek. Ő bejárta a sok városokat, mint new york, London, Tokió, Los Angeles, Amszterdam

Liona Boyd

Liona Boyd-ben született – London, Anglia, de Kanadába költözött, amikor 8 éves volt. Diplomát a University of Toronto a teljesítmény, de nem ugyanabban az évben, a Kanadai Nemzeti Zenei Versenyt. Abban az időben 1972-1974, ő tanult, Alexandre Lagoya. Kezdett new Yorkban, a Carnegie Hall 1975-ben, majd elvégezte ezer koncertek több tucat országban szerte a világon. Ez egy ötszörös győztes a Guitar Player Magazin felmérése a legjobb klasszikus gitáros.

További fejlemények az építési gitár

A monumentális eredményeket a spanyol iskola állandósult a gitár a Santos, José Hernandez Ramirez de Calaretta. A híres német luthier a huszonegyedik században volt Hermann Hauser, akiknek a finom eszközök által használt, sok mai gitár koncert.

A hagyományok, a múlt, a gitár építési betartották, majd cserélje ki, hogy jobb lenne intézkedések. A technológia, az innováció felelős az elfogadása a nylonsträngar, hogy cserélje ki a régi, a belek. Ez különösen forradalmasította gitáron játszik. Mert az új húrok sokkal erősebb. kevesebb, kell meghatározása, valamint garantálja a jobb hangzás, ők inkább gyakorlati, valamint több, kívánatos.

Ez az idő a nemzetközivé a gitár teljes. Az intézkedés taugh a világ minden tájáról. A második világháború után, a gitár nagyon népszerű volt a Japán, valamint az ország fejlett a gitárosok is sokat, tanárok, gitár gyártók. Szinte mindenhol az újságban, hogy foglalkozik a gitár közzétett elérhető. Nemzetközi folyóiratok gitár, már elérhető írni egy cikket arról, hogy a gitár tevékenységek szerte a világon: a Klasszikus Gitár Magazin megjelent Angliában, a Gitár Felülvizsgálat közzétett, new Yorkban, egy világméretű eloszlása, valamint az Interneten is közzéteszik. A gitár társadalom nőtt mindenütt.

A bimbózó társaságok, egyesületek, szervezetek szentelt néhány szempont vagy egyéb, a gitár tevékenységek medvék további tanú, hogy az egyetemes érdeke, hogy az intézkedés. Ezek a szervezetek szállít a fiatal gitárosok a fenti, támogassák, tanulni, folytassa nagyon különböző célkitűzések köze atomsorompó kérdések, amelyek részt vesznek a gitár. A számos gitár okok miatt kell szorozni, mert a verseny zajlik mind a nemzeti, mind nemzetközi szinten.

HIVATKOZÁSOK

Grunfeld, Frederic V.: “The Art and Times of the Guitar“, Collier MacMillan Publishers, London 1969.

Sparks, Paul: “Guitar performance in the nineteenth and twentieth centuries”, Performance Practice Review Vol.10 No.1, 1997,: 71-79.

Tyler James: “The guitar and its performance from the fifteenth to eighteenth centuries”, Performance Practice Review Vol.10 No.1, 1997,: 61-70.

Bacon, Tony es Day, Paul: “The Ultimate Guitar Book”, Dorling Kindersley Limited, London 1991.

“Mi is az a Gitár, Hárfa”: http://www.harpguitars.net/history/org/hgorg.htm

“Organology: Gitár, Hárfa “Släktingar” http://www.harpguitars.net/history/org/org-fretted_hgs.htm

“A gitár Foundation of America”: http://www.guitarfoundation.org/

 

 

Vissza a főoldalra

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *